Mainos
David Ayerin Suicide Squadin ohjaajan leikkauksessa, eli Ayer Cut -versiossa esiintyvä Jokeri ei ole elokuvantekijän mukaan mikään naurun asia.

Ayer kertoi sosiaalisessa mediassa, miten hänen julkaisematon näkemyksensä Jared Leton Jokerista, Margot Robbien Harley Quinnin pelleprinssin rikoskumppanista, vertautuu teatterileikkaukseen.

Ennen kuin DC debytoi R-luokitellun Jokerin vuonna 2019, Leto kertoi BBC Radiolle, että Suicide Squadin poistettuja kohtauksia riittää Joker-elokuvaa”, ja lisäsi, että jossain siellä on R- tai X-luokituksen mukainen kohtaus.

Mainos

– Jokeri on pelottava, intensiivinen ja luonnonvoima minun leikkauksessani. Ei keskittymätön ja typerä. Minun leikkauksessani hänellä on tarinan kaari, joka roikkuu voimallisesti koko elokuvan yllä. Studioleikkauksessa hän on rekvisiitta, ei hahmo, Ayer kirjoitti.

Ohjaaja paljasti yksityiskohtia Jokerin leikatuista kohtauksista jo vuonna 2018. Eräässä leikatussa kohtauksessa, jossa Task Force X – Harley, Deadshot (Will Smith), kapteeni Boomerang (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) ja heidän ohjaajansa Rick Flagg (Joel Kinnaman) – lähetetään Midway Cityyn, Jokeri on helikopterin kyydissä, jonka Amanda Waller (Viola Davis) käskee ampua alas.

Mystinen Enchantress (Cara Delevingne) olisi sitten ”tehnyt sopimuksen” Jokerin kanssa, jotta tämä ”voisi viedä Harleyn kotiin ja olla ’Gothamin kuningas'”, Ayer twiittasi tuolloin ja lisäsi, että Harley ”nousi häntä vastaan ja kieltäytyi pettämästä uusia ystäviään”. Squad kääntyi häntä vastaan ja hän pakeni”.

Teatterileikkauksessa Harley vastustaa Enchantressin houkutuksia ja pakenee lopulta Belle Reven vankilasta Jokerin kanssa, joka palaa elokuvan loppuhetkillä.

Ayer lisäsi, että kohtaukset tukevat Harleyn kasvun ja voimaantumisen kaarta.

– Kuvasimme niin paljon Harleyn ja Jokerin taustatarinaa. He luultavasti tajusivat, että tarinan emotionaalisen läpileikkauksen piti olla tehtävä, jossa olimme, ja tavallaan Enchantressin aseman selittäminen ja kaikkea sellaista, Margot Robbie kertoi Tipsy Talkille vuonna 2016.

– Osa kuvaamistamme asioista on mielettömiä. Ne ovat takaumia, joiden on tarkoitus olla pätkiä. Mutta luulen, että kuvatessamme ehkä uppoutuimme liikaa takaumiin. Etenkin kun Jared on niin syvällisesti mukana hahmossaan, ja me kaikki olemme todella syvällisesti mukana, ja David on todella syvällisesti mukana hahmoissaan. Joten siinä on paljon, mutta ei ollut järkevää sekoittaa nykyistä juonta kaiken sen sisällyttämiseksi siihen, Robbie lisäsi.

Ayer on jakanut pätkiä Leton Jokerista Suicide Squadin Ayer Cut -leikkauksessa, jonka ohjaaja toivoo ilmestyvän sen jälkeen, kun Warner on sopinut #ReleasetheSnyderCutista Zack Snyderin Justice League -elokuvasta vuonna 2021.

Mainos