Suomalainen Cities: Skylines saa jatko-osan

Mainos
Suurin kaupunkirakennuspeli on vihdoin saamassa kauan odotetun jatko-osan, sillä julkaisija Paradox Interactive on paljastanut Cities: Skylines 2 -pelin.

Cities: Skylines 2:n on määrä ilmestyä vielä tänä vuonna PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X:lle.

Kehittäjäyhtiö Colossal Order painottaa Steam-sivun mukaan jatko-osassa ”syvällistä simulaatiota ja elävää taloutta” ja lupaa, että siitä tulee ”realistisin kaupunkirakennussimulaattori – koskaan”.

Vaikka alkuperäinen peli on rakastettu intuitiivisen käyttöliittymän ja laajojen luomisvaihtoehtojensa vuoksi, vanhan koulukunnan city builder -fanaatikot ovat jo pitkään valittaneet, että se ei vastaa SimCity 4:n kaltaisten vanhempien genren pelien tarjoamaa simulaation syvyyttä. Kehittäjät näyttävät puuttuvan tähän haasteeseen jatko-osassa.

Mainos

Cities: Skylines 2:sta julkaistiin ensimmäinen teaser, joka ei tosin vielä sisällä yhtään varsinaista pelikuvaa. Traileri on kuitenkin varsin innostava.

Sims-sarjan faneille heitettiin toinenkin luu osana Paradoxin eilisestä julkistusnäytöksestä, kun Life by You -elämäsimulaattori paljastettiin. Se näyttää vetävän suoria yhtäläisyyksiä Maxisin klassisiin Sims-elämänsimulaatiopeleihin.

Sims 2– ja 3 –veteraani Rod Humble johtaa Paradox Tectonicin kehitystyötä. Lisätietoja Life by You -pelistä paljastetaan erillisessä esittelytilaisuudessa 20. maaliskuuta.

Mainos