Mainos

Disney on juuri julkistanut Annecyn animaatiofestivaalilla Ranskassa tekevänsä uuden 101 dalmatialaista -tv-sarjan, joka perustuu suomalaisten Anttu Harlinin ja Joonas Utin heille ideoimaan konseptiin. Harlinin ja Utin Gigglebug Entertainment on tunnettu Kikattava Kakkiainen tv-sarjasta.

Disney näki Kikattavan Kakkiaisen ensi kertaa vuonna 2013 ja kiinnitti huomionsa Gigglebug Entertainmentiin Pictoplasma konferenssissa Berliinissä ja Cartoon Forumissa Ranskassa. Harlinin Kakkiais-pitchaus sai heidät kiinnostumaan ja he pyysivät 2015 Harlinin ja Utin ideoimaan heille uutta näkökulmaa ja otetta Disney-klassikkoon.

– Antun ja Joonaksen jälki yhdistää sydämellisyyttä ja huumoria hienoon graafisen ulkoasuun. Gigglebug Entertainmentin menestyksekäs tarinankerronnan ja interaktiivisuuden yhdistäminen on vaikuttavaa ja Suomi onkin tunnettu luovuudesta ja innovatiivisuudesta, kertoo Disney Channel -pomo Orion Ross.

Mainos

– He määrittelivät tv-sarjan suunnan ja järjestivät Disneyn luovalle tiimille workshopin Helsingissä viime vuonna, Ross jatkaa.

Suomalaiset ovat luomassa vahvaa pohjaa animaatiostudiolleen.

– Meillä on viisi uutta hanketta kehitteillä ja sen lisäksi jatkamme Kikattavan Kakkiaisen kanssa. Aika vahvan pohjan luomiselle nyt otollinen Suomessa, kertoo Harlin.

101 dalmatialaista -sarja

Uusi 101 Dalmatian Street -sarja on saanut inspiraationsa Dodie Smithin romaanista (1956) ja Walt Disneyn elokuvasta 101 dalmatialaista (1961). 101 Dalmatian Street -sarjasta on tilattu tuotantoon 48 x 11 min jaksoa sekä kaksi 22 minuutin spesiaalia, jotka saavat ensi-illan Disney Channelilla vuonna 2018.

Mainos
Edellinen artikkeli20 minuuttia Life is Strange: Before the Storm -pelikuvaa
Seuraava artikkeliFar Cry 5 -päähenkilön partnerina toimii Boomer-koira