Mainos
Videopelaaminen näkyy ihmisten arjessa. Joillekin videopelaaminen saattaa olla vain vähän aikaa viikossa koettuna viihteenä, kun taas toisille se voi olla tärkeä osa päivittäistä rutiinia ja tapaa viettää aikaa ystävien kanssa.

Videopelaaminen voi myös vaikuttaa siihen, kuinka ihmiset viettävät aikaa yhdessä ja miten he viestivät toistensa kanssa. Monet ihmiset kommunikoivat toistensa kanssa pelien sisällä tai pelien yhteisöissä, ja videopelaaminen voi tarjota heille tilaisuuksia verkostoitua ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

Näin ei kuitenkaan ole ollut aina. Pelialan historia on kuitenkin täynnä käännekohtia matkalle nykyhetkeä. Tässä viisi kutkuttavaa faktaa pelialan historiasta:

Mainos

Ensimmäinen videopeli julkaistiin vuonna 1958, ja se oli nimeltään ”Tennis for Two”. Se kehitettiin William Higinbothamin toimesta Brookhaven National Laboratoryssa New Yorkissa, ja se näytettiin vain kahtena päivänä vuoden 1958 vuosikokouksessa.

Nintendo oli alun perin huonekalufirma, jonka perustaja Fusajiro Yamauchi perusti vuonna 1889. Se alkoi valmistaa pelikortteja, ja myöhemmin se laajensi toimintaansa muihin pelituotteisiin, kuten lasten leluihin ja arcade-peleihin. Nintendo aloitti videopelien valmistamisen vuonna 1977, julkaisten ensimmäisen konsolinsa, Color TV-Game 6:n.

Nintendon päämajarakennus sijaitsee Kyōtossa, Japanissa. Se on vuonna 1997 valmistunut, moderni ja futuristinen rakennus. Sisällä rakennuksessa on toimistotilojen lisäksi myös monia näyttelytiloja ja muuta viihdekäyttöä varten. Nintendon päämajarakennuksessa on myös suuri, kuudenteen kerrokseen sijoittuva puutarha, jossa on monia erilaisia kasveja ja puutarhatyylisiä alueita.

Pelialan ensimmäinen miljardiluokan yritys oli Atari, joka perustettiin vuonna 1972. Se saavutti suuren suosion 1970- ja 1980-luvuilla, mutta menestyksen jälkeen se kärsi tappiota vuonna 1983 ja joutui lopulta myymään itsensä vuonna 1984.

Atari 2600 on yksi ensimmäisistä pelikonsoleista, joka oli suosittu 1980-luvulla. Se oli tuolloin edistyksellinen laite, sillä se tarjosi kotikäyttöön saatavilla olevan ensimmäisen värinäytöllisen videopelin.

Pelialan ensimmäinen iso julkkis oli Pac-Man-hahmo, joka tuli suosituksi vuonna 1980. Hahmo sai oman televisiosarjan, elokuvan ja lukemattomia fanituotteita. Pac-Man oli myös ensimmäinen videopeli, jonka symbolit olivat tunnistettavissa mainoksissa ja tuotteissa.

Ensimmäinen mobiilipeli oli Snake, joka julkaistiin Nokia 6110 -puhelimessa vuonna 1997. Peli saavutti valtavan suosion ja se on edelleen yksi suosituimmista mobiilipeleistä.

Mainos