Mainos
Mesenaatti-joukkorahoituspalvelussa onnistuneesti rahoitetun retropelilehti Retro Rewindin ensimmäinen numero on valmis ja lähetetty painoon, eli pelialan vanhan termistön mukaan “lehti meni kultaan.”

Retro Rewind joukkorahoitettiin onnistuneesti joulukuussa 2017, missä vaiheessa ensimmäisen numeron suunnittelu oli jo hyvässä vaiheessa. Ensimmäinen numero valmistui 27. maaliskuuta ja saapuu lukijoille huhtikuussa. Vuoden toinen numero julkaistaan syksyllä/alkutalvesta.

Retropelaamiseen keskittyvän lehden taustalla on tekijätiimin vuosikymmeniä jatkunut rakkaus peleihin, sekä ammattina että harrastuksena. Sen tuloksista on voitu nauttia esimerkiksi eri medioissa julkaistujen retrojuttujen ja usein eri pelinäyttelyiden muodossa.

Manun ja Mikon “arktinen pelimuseo” Pelikonepeijoonit on kerännyt pelejä ja laitteita parikymmentä vuotta. Lehden työryhmä on ollut alusta alkaen mukana myös kotimaisen indie-tietokonelehti Skrollin tekemisessä.

Mainos

– Halusimme lehden, joka puhkuu rakkautta retroon, ja tehdä sitä omista lähtökohdistamme ja omilla ehdoillamme, sukeltaen sen sivuilla niin yhteisiin sukupolvikokemuksiin kuin vähemmän tunnettuihin outouksiin. Lehden, joka puhuttelee niin harrastajia, retrolle vihkiytyneitä kuin satunnaisten muistojen lämmittelijöitä. Sen tekeminen ei ollut enää pelkkää työtä tai harrastusta, vaan aitoa intohimoa. Toimituksella oli myös jatkuvasti sanaton ymmärrys lehden linjasta ja siitä, mitä haluamme ja mitä pitää tehdä, ynnää Retro Rewindin päätoimittaja Jukka O. Kauppinen.

Lehti sisältää 64 sivua retropelijuttua, mm. historiikkeja, haastatteluja, laitteita ja tietenkin retroarvioita. Vuonna 2018 Retro Rewindia ilmestyy kaksi numeroa. Vuosikerran voi tilata hintaan 24 euroa tästä.