Mainos
Pidä kiinni palloistasi, sillä nyt apinat ovat valloillaan! Joko alkaa pyörryttää?

Super Monkey Ball Banana Blitz HD -pelin tarinassa apinoiden banaanit viedään. Luonnollisesti silloin hypätään isoon hamsteripalloon ja lähdetään vierimään pitkin poikin ratoja keräten banaaneja. Välillä taistellaan pomoja vastaan.

Mainos

Taas yksi remake

Super Monkey Ball Banana Blitz HD on Nintendo Wii:lle julkaisupelinä toimineen SMB: Banana Blitzin HD-remake, joka aiheuttaa ainakin allekirjoittaneessa lähes VR-yökötyksen tyylistä matkapahoinvointia. Terävämpi grafiikka ja nopeampi ruudunpäivitys keikkuvan kentän kera on omiaan kouraisemaan vatsasta ja iskemään kalman hien otsalle.

Suora käännös Sonic The Hedgehog -lisällä ja HD-kuorrutteella on ihan sitä samaa kuin aiemmin Wii:lle ilmestyessään. Moninpeli-minipelejä oli alkuperäisessä 50 kpl, nyt jäljellä on enää kymmenen. Sonicillakaan ei pääse pelailemaan ennen hahmon avaamista pelaamalla.

Heikun ja keikun

Money Ball -peleissä pelaaja keikuttaa rataa, ja tämän keikuttelun avulla pallo vierii kentällä. Kääntelyn lisäksi hahmo voi hypätä ja juosta pallossaan.

Liikkuminen tuntuu vanhanaikaiselta ja hyppääminen turhan ilmavalta. Aikanaan peli oli miellyttävä kokemus, nyt sitä ei muutamaa minuuttia kauempaa jaksa jauhaa.

Pääpelin ratoja on 100 kpl, ja niissä on sopivan paljon variaatiota ja joskus vaihtoehtoisia polkuja. Pääpeli on ehdottomasti tämän sopan suola, ja minipelit pöydälle jääneet pullanmurut.

Apinat kuplissaan.

Kannattaako ostaa?

Presentaatio pelissä on värikäs ja äänekäs. Välillä Presentaatio on jopa ällöttävän japanilainen – jopa minun makuuni, vaikkakin useimmiten fanitan japanilaista pelityyliä ja ilmettä.

Super Monkey Ball Banana Blitz HD oli aikanaan hauskaa pelattavaa monipuolisen kattauksensa kera, nyt se on vähän turhan sokerinen karkki nautittavaksi, kun paljon parempiakin pelejä on saatavilla. Sen pelastavana puolena on tosin se, että sen tyylistä peliä ei konsolipuolelta juuri löydy.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Super Monkey Ball Banana Blitz HD
58 %
Edellinen artikkeliLyhytdokumentti kurkistaa Streets of Rage 4 -pelin tekemiseen – nostalgiaa haettiin alkuperäisistä peleistä
Seuraava artikkeliHalo-pelit saapuvat pc:lle – Halo: Reach on niistä ensimmäinen
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.