Mainos
Kaikki ovat täällä!, kuuluu mainoslause uudelle Super Smash Bros -pelille. Taistelijarosteri onkin yksi kattavimmista reilun 60 kisaajan täyttäessä listaa. Onko tämä Super Smash Bros nimensä mukaisesti ultimaattinen versio?

Super Smash Bros peleissä Nintendon (ja joskus muutaman muun valmistajan) pelisarjojen tähdet lähtevät turpakäräjille. Oletko aina halunnut piestä hymyn pois Donkey Kongin kuonolta? Olisiko mukava Wariona ajella pirtsakan Pikachun päältä? Miten Pokémon-kouluttaja taskuhirviöineen pärjäisi Metroid-sarjan Samus Aranille? Kaikkiin näihin kysymyksiin on helppoa ja hauskaa hakea vastausta Super Smash Bros -peleistä. Ultimate tuo mukanaan myös muutaman kovan ulkopuolisen taistelijan mm. Castlevanian Belmontien, Metal Gear Solidin Solid Snaken, Street Fighterien Ryun ja Kenin, sekä Final Fantasy VII:n Cloudin muodossa.

Mainos

Tatti vaappuu helposti ja kivasti

Ohjaaminen on helppoa, etenkin kun kaikilla hahmoilla ohjaustyyli on sama: pelissä ei tarvitse osata mitään pitkiä liikekomentosarjoja mättääkseen kaveria turpaan ihan huolella.

Siinä, missä muissa taistelupeleissä yleensä vedetään vastustaja henkihieveriin ja maihin, pyritään Smash-peleissä mäiskimään vastustajat ulos kentän laidoilta. Mitä enemmän iskuja menee perille, sen enemmän prosentit kasvavat, ja prosenttien mukana lentoetäisyys iskuista.

Yli 100 areenaa

Taistelukentät ovat dynaamisia ja täynnä muutoksia. Kenttiä on yli 100, joten suosikit löytynevät ajan myötä. Kentissä on eri tasoja joiden päälle voi hyppiä, ja täten luoda taktiikkaa myöskin sen mukaan, onko itse päällä vai alla (kuten elämässä yleensäkin). Siinä missä muiden taistelupelien kentille hyppääminen saattaa ummikosta tuntua enemmän uhalta kuin mahdollisuudelta, on monen pelaajan kaoottiselle Smash-leikkikentälle ilo ja hauska hypätä vaikka ihan vain nappeja hakkaamaan.

Paljon sisältöä

Peliin on ahdettu todella paljon sisältöä monen kymmenen erilaisen, ja eritavoin käyttäytyvän taistelijan, lukuisten kenttien ja pelimuotojen myötä.

Yksinpelimoodien seasta löytyy myös oikein kartalla tapahtuvaa ropehtavaa seikkailua, jossa pelattavaa riittää tuntikausiksi. Tämä pelimoodi on myös yksi tapa avata lisää hahmoja peliin, kahden muun tavan (aikasidonnainen haastajatapa ja Classic-muodon läpäisy eri hahmoin) lisäksi.

Suoraan paketista repäistynä Super Smash Bros Ultimate ei tarjoa kuin parit hassut klassiset taistelijat, mutta muita saa lisää auki pelaamalla. Rohkea veto lähteä tähän availutapaan näin kaikki-mulle-heti-nyt-aikana, ja itse arvostan tätä kovasti. Hahmot tulevat enemmän tutuksi, kun niitä uusia pääsee vain vähitellen pelaamaan ja samalla pelimekaniikka hioutuu pelaajan kertyttämän kokemuksen kera.

Parempi sohvalla kuin verkossa

Online ei ole paras tapa kokea Super Smash Bros Ultimatea, sillä Nintendo serverit eivät ole niitä parhaimpia kilpailijoihin verratessa. Onlinesta muutenkin puuttuu se ilakoiva sohvalla huutelu, nauru ja kyynärpäätaktiikat, mitä onlinessa ei vain ole mahdollista saavuttaa sohvapelailuun verrattuna. Super Smash Bros on omimmillaan saman sohvan äärellä useamman kaverin kesken. Pelkillä yksittäisillä Joy-coneillakin ohjaus onnistuu varsin mainiosti, joten yhdellä switchillä pääsee hetimiten vähintäön kaksinpelin kimppuun.

Viimeistään nyt tämä pelisarja haltuun!

Sarjan fanit ovat hieman kritisoineet Super Smash Bros Ultimaten input lagia, mitä tosin kaikki eivät ole huomanneet. Pelatessa siihen ei tunnu kiinnittävän huomiota, jos sellaista lagia edes onkaan. Hahmot iskevät kovempaa ja liikkuvat nopeammin, rivakamman pelimuodon saavuttamiseksi. Uudistukset tuntuvat hyvältä ja helpottavat hupaisaan kaaokseen hyppäämistä. Lisäksi hahmojen ominaisuuksia on tarkasteltu ja jotain heikompia buustattu, ja vahvempia tasoitettu.

Uudistukset, kattava taistelijarosteri, lukuisat pelimuodot ja kentät nostavat tämän sisältörikkaan pelin nimensä mukaiseen muottiin. Jos et ole koskaan tutustunut Smash Bros peleihin, niin nyt on viimeistään sen aika. Nappaa läjä kavereita saman sohvan äärelle ja pistä kaoottiset turpakäräjät käyntiin!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Super Smash Bros Ultimate
98 %
Edellinen artikkeliIMDb avasi oman maksuttoman suoratoistopalvelunsa – leffoja ja sarjoja näkee nyt ilmaiseksi
Seuraava artikkeliSega Ages: Phantasy Star -arvostelu – Vain todella tunteellisesti retroilu-JRPG:stä pitäville
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
super-smash-bros-ultimate-arvostelu-switchUudistukset, kattava taistelijarosteri, lukuisat pelimuodot ja kentät nostavat tämän sisältörikkaan pelin nimensä mukaiseen muottiin. Jos et ole koskaan tutustunut Smash Bros peleihin, niin nyt on viimeistään sen aika. Nappaa läjä kavereita saman sohvan äärelle ja pistä kaoottiset turpakäräjät käyntiin!