Mainos
Alex näkee painajaisia. Pelaajan tehtävänä on saattaa painajaiset Alexin luo, mutta tehdä reitistä mahdollisimman pitkä. Sweet Dreams, Alex.

Se hiipii sängyn reunalla, kolkuttelee oven takana, raapii lattiaa sängyn alla. Ei, se ei ole kissa, vaan painajainen!

Sweet Dreams Alex on pulmapeli pienen Alexin suurista unista. Pelaajan tehtävänä on rakentaa sokkelo, jossa painajaiset viipyvät niin kauan, etteivät ne ehdi Alexin uniajatuksiin asti.

Mainos

Alex ja isot unet

Alex on pieni, mutta uneksii isosti! Hänen elämässään on suuria mullistuksia, kuten muutto, ja isot ajatukset pyörivät päässä. Päivän isoja tapahtumia kelaillaan, missäs muuallakaan kuin unissa. Painajaiset haluavat päästä Alexin unia sekoittamaan, mutta onneksi Alexilla on pelaaja apuna rakentamassa sokkeloita.

Helppo oppia, haastava hallita

Sweet Dreams Alexin unet tapahtuvat kaksiulotteisella kartalla, jossa on yleensä joitain esteitä valmiina. Sen lisäksi on pyörteet, josta painajaiset lähtevät liikkumaan kohti Alexia.

Pelaajan tehtävänä on sijoittaa kulloisenkin kentän sallimia tavaroita painajaisten tielle, niin että ne tuhlaavat aikansa kentässä, eivätkä ehdi Alexille ennen kellon soimista. Sokkeloissa on oltava esteistä vapaa kulkureitti Alexille, muuten kenttää ei voi läpäistä.

Yllättävän simppelit mekaniikat mahdollistavat monta kutkuttavaa pulmaa pelaajan ratkottavaksi, eivätkä ratkaisut ole aina niin helppoja kuin luulisi.

Kenttien teemat vaihtuvat Alexin elämän teemojen mukaan, ja teemojen mukaan vaihtuvat myös labyrinttiin aseteltavat esteet. Ensimmäisessä maailmassa asetellaan lähinnä muuttolaatikoita, seuraavassa maailmassa asetellaan suojateitä katujen ylittämiseen.

Pikseliunia

Sweet Dreams Alex luottaa pikselien voimaan Super Nintendomaisella retropikseligrafiikalla. Pikseleissä on persoonallisuutta ja animaatioita löytyy lähinnä nimeksi asti. Presentaatio on selkeä, eikä tule pelaamisen tielle.

Alexinsa voi pelin alussa kustomoida, mutta pääasiassa Alex makoilee kuitenkin sängyssä unissaan. Kustomoinnista on lähes yhtä paljon hyötyä, kuin isomman budjetin ensimmäisen persoonan pelien hahmoeditoreissa.

Musiikit ovat letkeät ja pelissä on kokonaisuudessaan aika rento tunnelma.

Kannattaako ostaa?

Sweet Dreams Alex on kepeä ja sopivan haastava pulmapeli. Tarinaa siitä löytyy lähinnä tekstiruutujen ja päiväkirjojen verran, sekä tietysti vaihtuvien kenttäteemojen puolesta.

Alexin isojen ajatusten tarinaa voi seurata pelissä etsimällä joissain kentissä piilossa olevia päiväkirjoja. Tunnelma on keveä, vaikka Alexilla on tummasävyisiäkin fiiliksiä elämässään.

Pelissä on kevyt ”vielä yksi kenttä” fiilis.Pidemmissä sessioissa se kuitenkin hieman toistaa itseään, joten Sweet Dreams Alex sopii enemmän välipalaksi, kuin ateriaksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sweet Dreams Alex
70 %
Edellinen artikkeliValve vihjailee tulevista langattomista VR-visiireistään
Seuraava artikkeliSuomalaisen Remedyn seuraavan pelin kehityssuunnitelmat kääntyivät päälaelleen
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
sweet-dreams-alex-arvosteluSopivan kepeää pulmailua, joka pidemmissä sessioissa valitettavasti hieman toistaa itseään. Välipalana oikein mainio ja sympaattinen kokonaisuus.