Taittuva Samsung Galaxy Fold -puhelin ei ehkä olekaan niin kestävä? Hajosi jopa 2 päivän koekäytön jälkeen

Mainos
Samsung julkisti maaliskuussa tuovansa markkinoille ensimmäisen tehokkaan ja aidosti toimivan taittuvan puhelimen, Samsung Galaxy Foldin. Kyseessä ei ole halpa luuri, sillä suositushinta on noin 2000 euroa.

Kiinni taitettuna näkyvillä on 4,6-tuumainen näyttö, kun avattuna eteen ilmestyy 7,3-tuumainen keskeltä taittuva paneeli. Kun puhelin on auki avatun tilan näytössä, se tukee kolmen sovelluksen samanaikaista moniajoa. Puhelimen teratavun kokoinen tallennustila hyödyntää ensimmäisenä maailmassa UFS 3.0 -standardia.

Mainos

Hieno, mutta…

Kuulostaa hienolta, mutta Samsungin imago otti pahat tappiot viime viikolla, kun yhtiö lähetti kuun vaihteessa julkaistavasta puhelimesta noin 100 näytekappaletta medioille ja somevaikuttajille. Joidenkin käytössä puhelin hajosi kahden käyttöpäivän jälkeen ja toisilla jopa päivässä.

Yllä olevalla videolla kuullaan laajempi selitys viimeaikaisista tapahtumista. Samoin tekniikkaa testaava Lew Later, eli Unbox Therapy otti kantaa Galaxy Fold -kriisiin:

Samsung lähetti maailmalle ilmaantuneiden videoiden myötä tiedotteen, jossa se pyysi käyttäjiä pitämään huolen siitä, että näytön suojaa ei tulisi irroittaa lainkaan. Samoin näyttöön ei saisi liimata tarroja tai kolmannen osapuolen suojamuoveja.

Galaxy Fold saapuu markkinoille Euroopassa toukokuun alussa 2000 euron suositushintaan. Suomen saatavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.