Mainos
Grand Theft Auto VI:n kehittäminen saattaa viivästyä pelialaa koettelevan lakkoaallon vuoksi.

Tv- ja elokuvateollisuus on viime aikoina joutunut kohtaamaan suuria viivästyksiä mediatuotannossa Screen Actors Guild and the American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA):n lakkojen vuoksi. SAG-AFTRA kampanjoi näyttelijöiden, käsikirjoittajien ja muiden alan ammattilaisten paremman kohtelun puolesta suurilla studioilla.

Nyt he aikovat järjestää toisen lakon videopelialan ammattilaisille, joka odottaa parhaillaan viranomaisten lupaa.

Mainos

Lakon tavoitteena on saada palkankorotuksia ja suojaa tekoälyltä, joka on aiheuttanut alalla paljon mielipahaa sen jälkeen, kun videopelien näyttelijöiden ääniä ja kuvia on käytetty tekoälyn sisällössä.

SAG-AFTRA:lla on tällä hetkellä sopimuksia useiden suurten videopeliyhtiöiden kanssa, kuten Activision Productions, Electronic Arts Productions, Insomniac Games, Epic Games, WB Games. Osapuolten kerrotaan jatkavan sopimusneuvotteluja 26. syyskuuta.

Vaikka videopelien fanit epäilemättä tukevat alan ammattilaisia heidän taistelussaan oikeudenmukaisesta palkasta ja kohtelusta, monet ovat todennäköisesti huolissaan siitä, miten tämä vaikuttaa tuleviin julkaisuihin, nimittäin Grand Theft Auto VI:een.

Rockstarin tuleva peli on tiettävästi yksi kalleimmista koskaan tehdyistä peleistä, mutta sen odotetaan silti tuottavan valtavasti voittoa, kun se julkaistaan, vaikka virallinen julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Emme myöskään tiedä, kuinka pitkällä avoimen maailman pelin kehitys on, joten riippuen siitä, miten SAG-AFTRA:n neuvottelut etenevät, GTA VI voi olla yksi monista peleistä, joiden kehittäminen viivästyy lakon ja uusien neuvottelujen vuoksi.

Pelissä suuria summia

Lakoista puhuttaessa SAG-AFTRA sanoi, että se hakee ”11 prosentin taannehtivaa korotusta videopelien esittäjien taksoihin, jota seuraavat 4 prosentin korotukset”, ja lisäksi se haluaa suojaa tekoälyohjelmistoilta. Se on myös vaatinut lepoaikoja, parempaa turvasuojaa esiintyjille ja sitä, että itse kuvattujen koe-esiintymisten aikana ei saa tehdä stunttitempauksia.

Koska Rockstarin pelit ovat niin suorituskeskeisiä, GTA VI:ssa voi hyvin todennäköisesti tulla viivästyksiä, jos osia pelin tarinasta tai avoimen maailman vuorovaikutuksesta ei ole vielä nauhoitettu. Kunnes Rockstar tai sen julkaisija Take-Two Interactive vahvistavat jotain, kehitys on kuitenkin todennäköisesti edelleen käynnissä.

GTA VI:lla ei ole tällä hetkellä julkaisupäivää, mutta sen odotetaan ilmestyvän joskus vuonna 2025 Xbox Series X/S:lle, PlayStation 5:lle ja vuotta myöhemmin PC:lle.

Mainos