Takavuosien hittipeli sai radikaalisti pelin ilmettä muuttavan RTX-päivityksen

Mainos
Valven klassiseen ensimmäisen persoonan räiskintäkauhupeliin, Half-Lifeen on julkaistu odotettu säteenseurantamodi.

Modaaja Sultim Tsyrendashievin tekemästä videosta selviää, miten säteenseuranta vaikuttaa pelin yleisilmeeseen. Suurimmat erot näkyvät pelin valaistuksessa, joka on säteenseurannan mahdollistaman valon kimmottamisen ansiota.

– Laitteistokiihdytetyn säteenseurannan avulla on mahdollista laskea globaali valaistus, heijastukset, taittumat, pehmeät varjot ja muut visuaaliset efektit interaktiivisilla framerateilla, modaaja hehkuttaa.

Mainos

Jotta pelaajat voivat käyttää modia, heidän on ladattava tarvittavat tiedostot Half-Life: Ray Traced GitHub -sivulta ja yhdistää ne Steamissä olevaan Half-Life 1 -pelin kansioon.

Modin julkaisua on odotettu innokkaasti, mikä johtuu paljolti Tsyrendashievin aiemmasta työstä Serious Samin, Doomin ja Quaken ray traced -modien parissa.

Valven toinen perustaja ja toimitusjohtaja Gabe Newell kertoi toukokuussa 2021, että yhtiöllä on useita pelejä kehitteillä ja että se haluaa tehdä enemmän yksinpelikokemuksia Half-Life Alyxin julkaisun jälkeen.

– Meillä on ehdottomasti kehitteillä pelejä, joista aiomme ilmoittaa tulevaisuudessa. Alyx oli hieno juttu – se, että saimme jälleen tehdä yksinpelejä, loi yrityksessä paljon motivaatiota tehdä sitä lisää, Newell paljasti 1 Newsille.

Newell ei kuitenkaan suostunut puhumaan uusista Half-Life- ja Portal-peleistä, kun häneltä kysyttiin mahdollisista jatko-osista.

Mainos