Mainos

Jo alunperin vuonna 2011 Japanissa julkaistu Tales of Xillia on jo kolmastoista Tales-sarjan peli. Nyt Bandai Namco tuo pelin myös Eurooppaan ja Jenkkeihin, josta roolipelaajat ovat taatusti mielissään.

Kysessä on mangaroolipeli, joka sijoittuu Liese Maxia -nimiseen maailmaan, jossa ihmiset ja hirviöt elävät yhdessä henkien avulla. Jude, joka opiskelee lääketiedettä päätyy tutkimaan outoja kuolemantapauksia ja saa avukseen Milla Maxwellin, isotissisen naikkosen joka oma maksimaaliset taikakyvyt. Kun Millan taikavoimissa alkaa olemaan häikkää päättää parivaljakko etsiä yhdessä syyt hämäryyksiin. Syyksi paljastuukin jotain karmivaa.

Mainos

Ensin pari sanaa visuaalisuudesta. Pelin välianimaatiot on huippuluokkaa. Niitä on ollut värkkäämässä kunnon tiimi ja toteutuksena on perinteinen japanilainen manga-tyyli. Sama teema jatkuu itse pelikentällä, jossa cell-shading-teknologialla on oma pieni roolinsa. Ääriviivojen kanssa ei kuitenkaan oli kikkailtu liikaa, joten meno on varsin selkeän näköistä.

Milla

Pelin alussa valittavana on kaksi hahmoa teinipoika Jude ja reilu parikymppinen taikatyttönen Milla. Hahmovalinnoilla ei juurikaan ole merkitystä, sillä ero on vain tarinan perspektiivissä. Satu on täsmälleen sama, valitsi sitten kumman tahansa. Miespelaajaa tietysti kiinnostavampi vaihtoehto on Milla, sillä peppu keinuu kivasti ja polygoni-imettimet keinuvat kimmoisasti hahmon juoksennellessa mangamaailmassa.

Milla pose

Pelin taistelusysteemi on Tales-sarjan faneille mieleen. Se noudattaa tuttua kaava, jossa pelaaja ohjaa yhtä, ja muut mätkivät tekoälyn voimin taustalla. Suurin uutuus taistelusysteemissä, on hahmojen linkitys toisiinsa. Milla voi käyttää Judea apuna antamalla tälle käskyjä.

Ohjaus on yksinkertainen ja helppo. Hahmot liikkuvat suht sulavasti, vaikka ohjaamiseen meneekin hetki totutella. Taisteluissa pärjää puhtaasti hakkaamalla ympyrää ja äksää, ja toisen käden voi vapauttaa vaikka syömiseen. Peli on kaikin puolin yllättävän helppo.

Taisteluista puuttuu tietynlainen kipinä, eikä esim. Batman Arkham -sarjan taistelutunnelmaan päästä lähellekään.

Taistelu

Tales of Xillia on puhdas mangaroolipeli, joka toimii todella tutulla kaavalla ja on varmasti sarjan faneille kuin muutenkin roolipelaajille todella mieleen. Allekirjoittanut ei diggaile genreä lainkaan, mutta muiden kriitikoidemme kieltäytymisien takia oli uhrauduttava.

Tales of Xilliaa voi lämpimästi suositella, vaikka puuduttaviakin hetkiä seikkailun lomassa on tiedossa.

Mainos