Mainos
Milloin ja mitkä PS4- tai PS5-pelit saapuvat myös PC-pelaajien ulottuville?

PlayStation Studiosin johtaja Hermen Hulst hahmotteli Sonyn kahden alustan julkaisustrategian tulevaisuutta.

– Uskon, että jatkossa PlayStationin ja PC:n julkaisujen välillä tulee olemaan vähintään vuosi, mahdollisesti live-palvelupelejä lukuun ottamatta, Hulst sanoi.

Mainos

– Live-palvelupelit ovat luonteeltaan hieman erilaisia, koska niihin halutaan saada vahva yhteisö, vahva sitoutuminen heti, heti kun ne tulevat markkinoille, joten saatamme live-palvelutarjontamme osalta siirtyä päivä päivältä PC:lle ja PlayStation-alustalle.

Perinteisesti konsoleihin keskittynyt yritys odottaa, että vuoteen 2025 mennessä puolet sen vuotuisista julkaisuista tehdään PC:lle ja mobiililaitteille.

Sonyn kuudes PC-peli, Spider-Man Remastered, julkaistiin elokuussa. Sitä seuraavat PC-versiot Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure ja Uncharted: Legacy of Thieves Collection myöhemmin tänä vuonna.

On myös olemassa yhä enemmän todisteita siitä, että vuoden 2021 Returnal on tulossa PC:lle lähiaikoina, mikä tekee siitä mahdollisesti lyhimmän julkaisuikkunan alkuperäiselle PS5-nimikkeelle, joka siirtyy PC:lle.

Viime vuonna Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan totesi, että PlayStation suunnitteli tuovansa PC:lle ”koko joukon” pelejä.

Mainos