Mainos
PlayStation 5 Pro -konsolin tekniset tiedot ovat vuotaneet verkossa, ja ne paljastavat laitteen tehon, jonka Sony aikoo julkaista vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Tiedot tulivat ensin ilmi YouTube-kanava Moore’s Law Is Dead kautta, ja Insider Gaming vahvisti ne todeksi. IGN:n mukaan vuodetut tekniset tiedot ovat aitoja ja peräisin Sonyn Interactive Entertainmentin kehittäjäverkostosta. Sony ei ole vielä kommentoinut asiaa.

PS5 Pron merkittävimmät parannukset koskevat CPU:ta, joka on identtinen tavallisen PS5:n CPU:n kanssa, mutta siinä on ‘High CPU Frequency Mode’, mikä tarkoittaa 10 %:n lisäystä 3,85 GHz:iin, ja GPU:ta, joka mahdollistaa nopeamman renderoinnin ja korkealaatuisemman säteenseurannan 33,5 teraflopsin avulla.

Mainos

Tavallinen PS5 tarjoaa 10,28 teraflopsia. Suora vertailu PS5:n ja PS5 Pron välillä olisi noin 10,28 vs. 16–17 teraflopsia.

Erityisen kiinnostavaa on, että PS5 Prossa on skaalaus-/reunansilotteluratkaisu nimeltä PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling), räätälöity koneoppimisarkkitehtuuri ja tekoälykiihdytin. Lisäksi PS5 Prolla on irrotettava levyasema ja 1 TB tallennustilaa.

Viime kuussa analyytikot vihjasivat, että Sony “todennäköisesti” julkaisee PS5 Pron myöhemmin vuonna 2024. Tämä “tehostettu” päivitys on suunniteltu lisäämään kiinnostusta PS5:een ennen Grand Theft Auto 6:n julkaisua vuonna 2025.

Sony on aiemmin julkaissut Pro-version konsoleistaan. Esimerkiksi PS4 Pro lanseerattiin marraskuussa 2016, kolme vuotta PS4:n jälkeen. PS5 Pron julkaisu tänä marraskuuna tulisi neljä vuotta PS5:n julkaisun jälkeen marraskuussa 2020.

Mainos