Tällainen on uusi Änäri – peliennakossa NHL 18 – video

Pelijätti EA tuikkaa pian ulos uusimman NHL-pelinsä. Respawn.fi kävi yhdessä Päivitys-blogin kanssa NHL 18 -ennakkotilaisuudessa haistelemassa onko peliä viety isommalti eteenpäin, vai onko tämä urheilupeleissä valitettavan yleinen ns. välimallin julkaisu.

Clement Kwong, NHL 18 pelin päätuottaja kollegansa Evan Dexterin kera näytti tapahtumassa videoita sekä kertoi uudistuksista, joita oli miellyttävän paljon.

Kwong kertoi, että palaute ja reaktio suomalaisilta kiekkofaneilta on aina EA:lle arvokasta, koska täällä tunnetaan laji niin hyvin.

Tilaisuudessa kävi myös ilmi, että jatkossa EA tuottaa NHL-pelisarjaa kolmen vuoden “road map” apunaan. Tämä onkin hyvä uutinen, sillä NHL 15 – ensimmäinen nykyisille konsoleille julkaistu EA:n kiekkoilu – oli ohut, keskinkertainen ja siitä puuttui valtavasti ominaisuuksia ja pelimuotoja. Osat 16 sekä 17 toivat peliin takaisin syvyyttä ja leveyttä, ja 18 on viemässä pelisarjaa isomman harppauksen eteenpäin.

“uusia harhautuksia, vetoja ja kiekkotemppuja”

Inspiraatiota on otettu nuorista, nousevista supertähdistä. Pelaajista, jotka tekevät harhautuksia, syöttöjä ja vetoja todella nopeasti ja räväkästi. Muutama vuosi takaperin jalkojen välistä laukaisu olisi ollut fanien mielestä yliampuvaa – nykyään sitä kuitenkin tapahtuu. Siksi peliin onkin lisätty paljon uusia harhautuksia, vetoja ja kiekkotemppuja.

Puolustuspeliä on parannettu ja uudistettu, jotta tasapaino säilyisi. Uudessa iteraatiossa on ns. Defensive Skill Stick, jolla pelaaja voi kontrolloida mailan liikettä tarkasti.

– Voit tökkiä klassisen poke checkin tai liikuttaa mailaa sivulta sivulle valmiina katkoihin. Pelaajan keho ja maila ovat mukavasti erillisiä: voit nojata vastustajaan kropalla ja samalla käyttää mailaa tarkasti, Kwong täsmentää.

Testimatsien perusteella tämä uudistus toimii hyvin, ja kontrollit tuntuvat muutenkin tiukemmilta kuin aikaisemmassa osassa.

Parempi tekoäly

Tekoälyä on myös kohennettu. AI osaa paljon fiksummin syöttää laitojen kautta, ja puolustuksessa sijoittuminen on järkevämpää.

Kwongilla oli moninpelikarkeloiden ystäville hyviä uutisia.

– EASHL-matseja lukuunottamatta kaikki pelimoodit ovat pelattavissa netin yli tai sohvalla tai moninaisilla eri sekoituksilla. Pelissä on yhteensä 64 tapaa pelata moninpelimuotoja.

Threes-pelimuoto kuin Rocket League

NHL 18 sisältää myös kokonaan uuden pelimuodon. Nimeltään NHL Threes, tämä muoto tuo arcademaisemman jäkiksen pelaajien hyppysiin. Tässä kolme vastaan kolme moodissa kiekkoilijat ovat nopeampia, kenttä on pienempi sekä maalit näyttävempiä.

Threes-moodin kehityksessä auttaneet NHL-fanaatikot olivat alkuun epäileviä, mutta pelimuodon löytäessä lopullisen muotonsa hekin myönsivät sen olevan oikein mainiota viihdettä simulaatiomaisemman pääpelin rinnalla. Moni vertasi Threes-moodia Rocket Leaguen vauhtiin ja jännitykseen.

Kaikenkaikkiaan minulle jäi oikein positiivinen yleiskuva NHL 18 pelistä. Uudistukset pelimekaniikoissa olivat onnistuneita ja tasapaino oli kohdallaan.