Tällainen on uusi Xbox One S – unboxaus, koko- ja tehovertailu

Mainos

Microsoft ampuu nyt kovilla, sillä PlayStation 4 sai vihdoin varteenotettavan haastajan uudesta Xbox One S -konoslista, joka pystyy mm. 4K-pelaamiseen.

2. elokuuta julkaistu, noin puolet pienempi S-malli pääsi heti isojen pelitalojen ja tubettajien kokeiltavaksi. Koneen visuaalisuus on merkittävin silmämääräinen uudistus, sillä valkoinen laite on 40 prosenttia vanhempaa mustaa pienempi. Etupaneeliin on lisätty yksi laitteen kolmesta USB-liittimestä. Takaa laite on aimpaa simppelimpi. Paikat löytyvät vain verkkovirralle, HDMI:lle, USB:lle, digitaaliäänelle, verkkopiuhalle ja infrapunalle.

Arekkz Gaming esittelee laitteen unboxauksen ja sen ominaisuuksia tarkemmin oheisella videolla:

Mainos

Vaikka Xbox One S pystyy 4K-pelaamiseen, onko se merkittävästi tehokkaampi? Digital Foundry testasi normaalimallia ja S-mallia yhden päivän ajan erilaisten rasitustestien voimin. Vastaus on, kyllä!

Microsoft on luonnollisesti ollut hiiren hiljaa tehoista, sillä edellistä Xbox One -mallia halutaan silti myydä entiseen tapaan. Tehomuutos on kuitenkin merkittävä eikä siitä pidä olla hiljaa.

Käytännössä lähes jokaisessa testatussa pelissä sekuntikuvanopeus kasvoi. Keskimääräinen parannus oli 9 kuvaa sekunnissa enemmän, joka on silminnähden merkittävä.

Näin analyysi kertoo eri peleistä ja nopeuksista:

  • Project Cars 1. persoonan kuvakulma – keskimäärin 7% parannus (5 fps).
  • Project Cars 3. persoonan kuvakulma – keskimäärin 11% parannus (9 fps).
  • Hitman lukitsemattoman kuvanopeuden tilassa – 6.1% parannus välivideoiden aikana, 8.1% parannus itse pelissä.
  • Resident Evil 5 Remastered – 2.5% parannus.
  • Tomb Raider – poistaa kaikki framedropit (30 fps lukon ollessa päällä)
  • Batman: Arkham Knight – 4% parannus
  • Alan Wake’s American Nightmare (taaksepäin yhteensopiva) – poistaa kaikki framedropit (30 fps lukon ollessa päällä)

Tässä vaiheessa Microsoft ei vielä ole ilmoittanut, että tullaanko Xbox One lopulta korvaamaan kokonaan Xbox One S:llä, mutta ainakin nyt ja lähitulevaisuudessa kaikki pelit ovat keskenään täysin yhteensopivia sekä vanhemman, että uudemman mallin kanssa.

Mainos