Mainos
Microsoft on julkistanut Xbox Series X -konsolin viralliset tekniset tiedot.

Microsoft julistaa, että Xbox Series X on ensimmäinen konsoli, jolla pelaajat voivat nauttia kaikista neljän eri sukupolven Xbox-peleistä. Konsoli on ainakin teoriassa täysin taaksepäinyhteensopiva.

Microsoft halusi tehdä uudesta konsolistaan jälleen kaikkein tehokkaimman. Tehon merkitystä haluttiin kuitenkin tarkentaa. Tähän mennessä sillä oltiin tarkoitettu parempaa grafiikkaa aina 2D:stä 3D:ksi ja HD:stä 4K:ksi. Nykyisin kuitenkin myös kuvanopeudella on merkityksensä. 60p on minimi näyttävillä grafiikoilla, mihin haluttaisiin pyrkiä. Niinpä uuden polven Boxi on rakennettu 4K/60p-tavoitteet silmissä kiiluen.

Mainos

Xbox on valinnut prosessoriyhteistyökumppanikseen AMD:n. Niinpä pellin alta löytyykin 8-ytiminen AMD Zen 2 CPU ja RDNA 2-class -näytönohjain. Muilta osin sisuskalut näyttävät tältä:

CPU 8x Cores @ 3.8 GHz (3.6 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Size 360.45 mm2
Process 7nm Enhanced
Memory 16 GB GDDR6 w/ 320b bus
Memory Bandwidth 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Internal Storage 1 TB Custom NVME SSD
I/O Throughput 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Expandable Storage 1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)
External Storage USB 3.2 External HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-Ray Drive
Performance Target 4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS

Yksi uusista ja näkyvimmistä muutoksista on myös säteenseuranta. DirectX Raytracing -teknologia on hardiskiihdytteinen. Säteenseuranta mahdollistaa realistisemman valaistuksen kimpoavine valoineen, aidot häivenevät varjot ja realistisen, oikeasti peilaavan heijastuksen.

Myös latausaikoja on haluttu vähentää. Tätä varten konsolin sisällä sykkii nopea SSD-levy. Lisäksi pelit voi nyt jättää kesken mihin kohtaan tahansa ja jatkaa samasta kohtaa seuraavalla pelikerralla.

Myös DigitalFoundry pääsi hypistelemään konsolia ja sen ohjainta. DigitalFoundry purki laitteen kuorestaan ja teki oheisessa videossa analyysin teknologiaan.

Lisää Xbox One X -konsolista voit lukea Microsoftin englanninkielisestä artikkelista, tästä.