Mainos
Sony on viimein julkistanut, miltä tuleva PS5 VR-visiiri, PSVR2 tulee näyttämään.

PSVR2 noudattelee muotoilussaan samaa muotokieltä kuin PS5-konsoli. Se on valkomusta ja pehmeälinjainen. Haptisissa ohjaimissa on Dualsense-ohjaimen ulkonäköä, josta Hideaki Nishino kertoo mm. PS-blogissa.

– Suunnittelutiimimme loi PS5-konsolin, ja he pitivät mielessään myös seuraavan sukupolven VR-kuulokkeet, joten huomaat joitakin yhtäläisyyksiä ulkoasussa ja tuntumassa. PS5-konsolissa on tasaiset reunat, koska se on tarkoitettu näytettäväksi tasaisella alustalla, kun taas PS VR2 -kuulokkeiden suunnittelussa painotettiin enemmän pyöreyden lisäämistä, koska se on tarkoitettu jatkuvaan ihmiskontaktiin, kuten kuulokkeiden pyöristetyt reunat. DualSense-ohjain ja Pulse 3D -kuulokkeet, Nishino kertoo.

Mainos

Mukana on uusia ominaisuuksia, kuten linssin säätöpyörä, jonka avulla pelaaja voi optimoida käyttökokemusta entisestään.

Tärkeintä Nishinon mukaan ovat integroidut kuulokkeet, jotka ovat uhuemmat kuin alkuperäiset PSVR-kuulokkeet, mikä on melko vaikuttavaa ottaen huomioon kaikki tähän niihin pakatut lisätekniikat.

– Oli melkoinen haaste luoda ohuempi muotoilu, johon lisättiin uusia ominaisuuksia parantamaan ensimmäistä kuulokemikrofoniamme, mutta suunnittelu- ja suunnittelutiimimme osoittivat tämän olevan mahdollista, Nishino säteili.

Uusi lisäominaisuus on myös tuuletusaukko, joka auttaa välttämään linssin huurtumista kondensaation vuoksi.

– Olen työskennellyt monien suunnittelukonseptien parissa saavuttaakseni tämän, ja lopullisessa suunnittelussa voit nähdä, että skoopin ylä- ja etupinnan välissä on vähän tilaa, joka sisältää integroidun ilmanvaihdon, vanhempi taidejohtaja Yujin Morisawa selitti.

– Olen todella ylpeä siitä, miten tämä kävi, ja positiivisesta palautteesta, jonka olen tähän mennessä saanut. Toivon, että myös PlayStation-fanimme ovat samaa mieltä, enkä malta odottaa, että he pääsevät kokeilemaan sitä.

PSVR2-visiirin on määrä saapua myyntiin joulumarkkinoille 2022.

Mainos
Edellinen artikkeliArvuuttaja tietää asioita liikaa Bruce Waynesta The Batman -elokuvan uudella mainosklipillä
Seuraava artikkeliTässäkö ovat maaliskuun ilmaiset PS Plus -pelit?