Tämä tarina kannattaa ottaa haltuun ennen Rage 2 -pelin saapumista

Mainos
Rage 2 on toukokuun hypetetyin pelitapaus, mutta muistatko, mitä Rage ykkösessä tapahtuikaan?

Alkuperäinen Rage-peli sijoittuu post-apokalyptiseen Maahan, asteroidin törmäyksen seuraamuksena aavikoituneeseen ympäristöön. Pelaaja ohjaa yhtä iskusta selviytynyttä, Ark-yhteisön jäsentä, joka taistelee maapallolla olevia mutantteja vastaan.

Oheinen englanninkielinen Gamingboltin tuottama video käy kahdeksassa minuutissa läpi sen, mitä alkuperäisesta Rage-pelistä tulee tietää ennen Rage 2:n puikkoihin käymistä.

Mainos

Rage-pelin tarina

Peli alkaa 106 vuotta Apophiksen törmäyksen jälkeen. Pelaaja on oman Arkkinsa ainut eloonjäänyt. Muut Arkissa olleet olivat kuolleet. Pelaaja astuu ulos Arkista ja törmää Ghost-klaanin rosvoon. Hänet pelastaa Dan Hagar, joka auttaa pelaajaa pääsemään jyvälle Erämaasta. Pelaaja alkaa tehdä kaikenlaisia töitä Erämaassa asuville asukkaille, esim. hoidella erilaisia rosvoklaaneja pois päiviltä. Erämaata asuttavat rosvoklaanien lisäksi mutantit. Pelin edetessä esiin nousee Authority-niminen järjestö, jonka tavoitteena on uudenlaisen maailmanjärjestyksen luominen keinolla millä hyvänsä. Authoritya yleisesti vihataan enemmän kuin mitään muuta, mutta yksinkertaiset ihmiset eivät uskalla nousta heitä vastaan. Heitä vastaan toimii kuitenkin vastarintaliike, johon pelaaja lopulta liittyy.

Työskennellessään vastarinnalle pelaajalle selviää että Erämaata asuttavat mutantit eivät syntyneet Apophiksen törmäyksen seurauksena, vaan Authorityn tekemien mutanttikokeiden tuloksena. Kun tämä selviää, selviää myös, että Authority on aikeissa rakentaa mutanttiarmeijaa, jota se voi hallita mielensä mukaan. Vastarinta päättää, että kaikki maailman Arkit on saatava esille. Juuri ennen Apophiksen törmäystä Authorityn johtaja ja eräs Ark-projektin pääideologeista sabotoi projektia siten, että hänen arkkinsa nousisi hyvissä ajoin ennen muita Arkkeja. Täten hän voisi pitää muut Arkit aisoissa ehtiäkseen perustaa Authorityn omia tarpeitaan varten. Mutta pelaajan esille tulo oli kuitenkin käänne. Pelaaja tunkeutuu Authorityn päämajaan ja onnistuu lähettämään jokaiselle Arkille signaalin, joka käynnistää niistä jokaisen ja nostaa ne esiin maanpinnalle.

Pelin mekaniikat

Ragessa on yhdistetty ensimmäisen persoonan ammuntapelin ja ajopelin vahvuuksia. Pelin ajokohtauksiin otettiin vaikutteita muun muassa MotorStorm– ja Burnout-pelisarjoista, jotka ovat kohderyhmän tunnetuimpia ja menestyneimpiä tuotoksia. Pelin käsikirjoittajana toimi muun muassa Doom 3:n käsikirjoittanut kirjailija Matthew J. Costello.

Täysin uusi seikkailu, Rage 2 julkaistaan konsoleille ja PC:lle 14. toukokuuta.

Mainos