Tämä tiedetään tähän mennessä Mission: Impossible 7:sta

Mainos
Ethan Hunt palaa vielä kerran! Tom Cruisen johtama elokuvasarja palaa valkokankaalle seitsemännen ja kahdeksannen elokuvan myötä.

Ja vaikka tietoa uuden, seitsemännen elokuvan yksityiskohdista, jonka nimi on Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, pidetään salassa, tiedämme kuitenkin ainakin muutamia yksityiskohtia siitä, mitä tässä odotetussa vuoden 2023 elokuvassa on luvassa.

Alla on eritelty kaikki, mitä tiedämme leffasta, mukaan lukien sen julkaisupäivä, uudet ja tutut kasvot, jotka esiintyvät Ethan Huntin rinnalla uskaliaissa toimintakohtauksissa, sekä muut salaisuudet.

Mainos

Ensi-ilta 14. heinäkuuta 2023

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One on vain yksi niistä suurista studioelokuvista, joita on viivästetty useita kertoja viime vuosien aikana COVID-19-pandemian ja sen seurauksena syntyneiden ongelmien vuoksi. Elokuvan on kuitenkin tarkoitus tulla ensi-iltaan 14. heinäkuuta 2023 myös Suomessa.

Tämä tarkoittaa, että Ethan Hunt lähtee seuraavaan seikkailuunsa samassa ajassa, johon kuuluvat Fast X, The Marvels, Indiana Jones and the Dial of Destiny, Oppenheimer ja lukuisat muut todella mittavat elokuvaprojektit.

Seitsemännen Mission: Impossible -elokuvan piti alun perin ilmestyä heinäkuussa 2021, ja sillä oli kolme muuta mahdollista päivämäärää, ennen kuin Paramount Pictures päätyi lopulta heinäkuun 2023 ensi-iltaan.

Tuttuja kasvoja

Luonnollisesti Tom Cruise on mukana tuottamassa ja tähdittämässä Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One -elokuvaa, jossa hän näyttelee jälleen Ethan Huntin roolia.

Aivan kuten sarjan kuudessa edellisessä osassa, Cruisen lisäksi valkokankaalla nähdään huippulahjakkuuksia. Mukana ovat muun muassa Rebecca Ferguson, joka on jälleen entisen MI6-agentti Ilsa Faustin roolissa, Ving Rhames Huntin pitkäaikaisena parhaana ystävänä ja luotettavimpana liittolaisena Luther Stickellinä ja Simon Pegg IMF:n teknisenä agenttina Benji Dunnina.

Muut näyttelijät aiemmista Mission: Impossible -elokuvissa, jotka palaavat rooleihinsa, ovat Vanessa Kirby Alanna Mitsoplisina eli Valkoisena leskenä ja Henry Czerny, joka näyttelee IMF:n entistä johtajaa Eugene Kittridgeä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996 sarjan alun.

The Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One -elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluu myös useita uusia kasvoja, joista merkittävin on Hayley Atwell, joka esittää salaperäistä Grace-nimistä hahmoa. Muita uusia tulokkaita ovat Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Cary Elwes ja useat muut sarjan uudet tulokkaat.

Christopher McQuarrie ohjaa

Christopher McQuarrie on vetänyt M:I-leffoja Rogue Nationin jälkeen. Samoin kuin David Yates otti Harry Potter -sarjan haltuunsa viidennen elokuvan, Harry Potter and the Order of the Phoenixin jälkeen.

Näyttää siltä, että Mission: Impossible ja näyttelijä/tuottaja Tom Cruise ovat täysin tyytyväisiä siihen, että McQuarrie hoitaa ohjaksia. Ja lopputulosta on vaikea kiistää. Monien arvioiden mukaan sekä Rogue Nation että Fallout ovat kaksi parasta Mission: Impossible -elokuvaa.

Siksi on järkevää, että Christopher McQuarrie on mukana kaksiosaisessa Dead Reckoningissa. Hänellä on pitkäaikainen työsuhde Tom Cruisen kanssa, muun muassa vuoden 2012 Jack Reacher -elokuvasta, ja heillä toimii yhteistyö.

Toivottavasti paine kahden Mission: Impossible-elokuvan tekeminen samaan aikaan ei ole liikaa. Jossain vaiheessa nimittäin McQuarrie sanoi, että hän ”sairastaisi mieluummin lepraa” kuin ohjaisi Mission: Impossible 7:ää. Selvästikin jokin mielessä muuttui, sillä hän on nyt tekemässä kaksi uutta M:I-leffaa.

Ethan Huntin menneisyydellä on merkittävä rooli

Alanna Mitsopoliksen ja Eugene Kittridgen kaltaisten hahmojen paluun myötä ei liene yllätys, että Ethan Huntin menneisyys palaisi kummittelemaan IMF:n agenttia tulevassa elokuvassa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Christopher McQuarrie huomautti tästä marraskuussa 2022 Empire Magazinen haastattelussa, jossa hän valotti myös elokuvan nimen merkitystä:

– Ethanin menneisyydestä nousee esiin monia asioita. ’Dead reckoning’ on navigointitermi. Se tarkoittaa, että valitset kurssin pelkästään viimeisen tunnetun sijaintisi perusteella, ja siitä tulee melkoinen vertauskuva paitsi Ethanin myös useiden hahmojen kohdalla.

Jäämme odottamaan ja katsomaan, miten termi ”dead reckoning” vaikuttaa Huntin tarinaan, mutta ottaen huomioon kaksiosaisen seikkailun laajuuden ja mittakaavan, siitä tulee luultavasti helvetin eeppinen.

Takaa-ajoja ja räjähdyksiä

Toukokuussa 2022 maailma sai vihdoin nähdä Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Onen, kun Paramount Pictures julkaisi ensimmäisen trailerin vuonna 2023 ilmestyvästä elokuvasta.

Kuten oli odotettavissa, kaksiminuuttinen teaser-traileri sisälsi runsaasti intensiivisiä takaa-ajoja, räjähdyksiä ja tietysti Tom Cruisen juoksemista kuin vuonna 2018. Näet sen tämän artikkelin ylälaidasta.

Trailerissa on myös paljon juonittelua, erityisesti Hayley Atwellin hahmon ja Henry Czernyn esittämän Eugene Kittridgen paluun osalta.

Kahdeksas kerta toden sanoo

Varietyn mukaan kahdeksas osa ilmestyy 28. kesäkuuta 2024.

Seitsemän ja kahdeksan välillä on selvästi hyvin lyhyt aikaikkuna, ja syy tähän on se, että studio tekee näitä samanaikaisesti. Aivan kuin yhden Mission: Impossible -elokuvan tekeminen ei olisi jo tarpeeksi stressaavaa.

Mutta onko Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part Two todella sarjan viimeinen osa? Sitä ei ole vielä vahvistettu.

Mainos