Steven Seagal, Under Siege 2: Dark Territory -elokuvassa.
Mainos
Vuonna 1989 ensi-iltansa saanut, Tim Burtonin ohjaama Batman oli ensimmäinen Dark Knight -elokuva, joka näyttää ja maistuu samalta kuin viimeisein 30 vuoden aikana muutkin synkät Batman-leffat. Tätä ennen kansa oli tottunut ainoastaan 1960-luvun kalsari-lepakkomieheen ja tämän pyhiä huutelevaan apupoikaan.

Alunperin varsin erikoisena ohjaajavalintana pidetty Tim Burton oli kauhuohjaaja, jonka vuoksi kansalla oli ennakkoluulonsa. Burtonin Batmanit olivat kuitenkin jotain todella maagista julkaisunsa aikoina. Nyt vuoden 1989 Batman täyttää peräti 30 vuotta.

Batman-elokuvan käsikirjoittaja Sam Hamm paljastaa, että Michael Keaton ei missään tapauksessa ollut ykkösvalinta Batmanin rooliin.

Mainos

– Tuohon aikaan Warner Bros. halusi Batmaniksi jonkun toimintatähden. Siihen kaavailtiin vaikka ketä. Yksi väkevimmistä ehdokkaista oli Steven Seagal. Burton kuitenkin halusi Bruce Waynen roolin toimivan, eikä siihen sopinut kuka tahansa. Potkut ja ninjailut voitaisiin kuitenkin feikata. Juuri tämä päätös oli käänteentekevä syy siihen, miksi Batmanista tuli niin vaikuttava, Hamm muistelee.

[democracy id=”16″]

Mainos
Edellinen artikkeliLuottokortit valmiiksi, Steamin kesä-ale alkaa!
Seuraava artikkeliHitman 2 laajenee tänään New Yorkin pankkitehtävällä