Mainos

DiRT Rally sai viime kesänä virtuaalitodellisuustuen Oculus Riftille (ja ReViven kautta myös HTC Vivelle) sekä myöhemmin myös PSVR:lle. Se tarjosi yhden parhaista VR-ajokokemuksista tähän saakka.

DiRT 4 -peliä odottelevat valmistautuivat kaasupohkeet verryteltynä ja VR-niska vetreänä uuden pelin tuomaa VR-kokemusta, mutta kaikeksi pettymykseksi DiRT 4 ei omaakaan VR-tukea. Mutta miksi?

Syynä on yksinkertaisesti raha. Jotta DiRT Rallyyn saatiin vuosi sitten VR-tuki, maksoi Facebookin omistama Oculus Rift tuen kehittämisen. Tämä siksi, että Oculus Riftiä saatiin paremmin kaupaksi. Samoin teki Sony. PSVR oli Sonyn rahallisesti avustama PSVR-tuote.

Mainos

Nyt Codemasters on VR-tukiensa kanssa omillaan. DiRT 4 ei omaa VR-tukea, koska Codemastersilla ei ollut kehitysvaiheessa budjettia sellaisen toteuttamiseen. Eikä se ole to-do-listan kärjessä vieläkään.

– Katsotaan miten hyvin DiRT Rallyn PSVR-versio myy ja miten paljon DiRT 4:ään tukea toivotaan. Päätämme asiasta sitten, Codemastersilta kommentoitiin Red Bull Gamingin haastattelussa.

Mikäli pelaajat mielivät saada VR-tuen DiRT 4:ään, on asiasta käytävä esittämässä toiveita Codemastersin omilla foorumeilla, Twitterissä ja Facebookissa. Lohdutuksen sanana sanottakoon, että pelaajia kyllä kuunnellaan, mutta volyymilla on väliä.

Mainos
Edellinen artikkeliMXGP3-arvostelu – Panssarit ylle ja mullat pehmeiksi uusilla kaksitahtipyörillä
Seuraava artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (26.6.–2.7.)