Mainos
Nelonen esittää tänään 26.7. klo 21.00 alkaen vuonna 1979 valmistuneen James Bond -elokuvan, 007: Kuuraketti.

Elokuvassa James Bond (Roger Moore) ryhtyy selvittämään lennosta kaapatun avaruussukkulan mystistä tapausta ja päätyy sukkulan valmistajayhtiön omistajan Hugo Draxin (Michael Lonsdale) pakeille. Yhdessä CIA-avaruustieteilijä Holly Goodheadin (Lois Chiles) hän etenee johtolankojen perässä vaaroja uhmaten Kaliforniasta Venetsiaan, Rio de Janeirosta Amazonin sademetsiin ja edelleen ulkoavaruuteen. Kapuloita rattaisiin iskee jälleen myös pelätty palkkamurhaaja Jaws (Richard Kiel).

Elokuvan visuaaliset tehosteet huomioitiin Oscar-ehdokkuudella, ja tunnuskappaleen esittää legendaarinen Shirley Bassey.

Mainos

007: Kuuraketti kohosi julkaisuajankohtanaan kaikkien aikojen suosituimmaksi Bond-elokuvaksi, jonka kassaennätykset rikkoi vasta vuonna 1995 julkaistu 007 ja kultainen silmä.

Silkkipuvut pilalle

Elokuvassa nähdään kohtaus, jossa gondoli muuttuu ilmatyynyalukseksi ja nousee vedestä (alla). Se onnistui vasta viidennellä yrityksellä.

Neljän ensimmäisen oton aikana ajoneuvo oli niin epävakaa, että Sir Roger Moore putosi veteen, ja hänen silkkipukunsa piti vaihtaa joka oton yhteydessä. Oli onni, että stuntti onnistui viidennen oton aikana, koska hänellä oli yllään viimeinen saatavilla oleva silkkipuku.

Mainos