Mainos
Nelonen esittää tänään perjantaina 14.1. Indiana Jones -elokuvasarjan neljännen ja parjatuimman osan, Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta klo 21.00 alkaen.

Indiana Jones -sarja huipentuu toistaiseksi ennen viidettä osaa vauhdikkaaseen seikkailuun, joka pakottaa arkeologisankarin kasvokkain viidakon vaarojen, ylimaallisten voimien ja kylmäverisen Irina Spalkon (Cate Blanchett) johtamien neuvostoliittolaisten agenttien kanssa. Jones suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Transformers-elokuvien Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Elokuvaa on moitittu mm. rumista tietokoneanimaatiotehosteista ja loppuratkaisusta, joka ei sovi alkuperäiseen Indiana Jones -teemaan.

Mainos

Paramount Pictures on vahvistanut vuosia myöhemmin, että elokuvan tuotannossa mokattiin sen suhteen, että sen kuvausten turvatoimet olivat liian rajut. Rajujen turvatoimien vuoksi suurin osa stunteista ja toimintakohtauksista tehtiin tietokoneanimaatioina, joka vei katsojan ns. outo laakso -tilaan.

Pääosissa nähdään Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Shia LaBeouf, Ray Winstone, John Hurt ja Jim Broadbent. Ohjauksesta vastaa Steven Spielberg.

Mainos
Edellinen artikkeliNyt se on loppu – Microsoft ei enää valmista Xbox One -konsoleita
Seuraava artikkeliNäin uusi God of War eroaa PC- ja PS5-versioina toisistaan graafisesti