Mainos
MTV3 esittää tänään 21.4.2023 klo 22.50 alkaen vuonna 1999 valmistuneen toimintamysteerin, The Matrixin.

Aikanaan uraa uurtavilla erikoistehosteilla ryyditetty fantasiaseikkailu kertoo tulevaisuudesta, jossa urhea tietokonehakkeri Neo lähetetään virtuaaliseen vaihtoehtomaailmaan, Matrixiin.

Tarinassa Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) elää kahta elämää. Päivisin hän on tavallinen tietokoneohjelmoija ja öisin hakkeri, joka tunnetaan nimellä Neo. Neo on aina kyseenalaistanut todellisuutensa, mutta totuus on kaukana hänen mielikuvituksensa yläpuolella. Neo joutuu poliisin kohteeksi, kun häneen ottaa yhteyttä Morpheus (Laurence Fishburne), legendaarinen tietokonehakkeri, jonka hallitus on leimannut terroristiksi. Kapinallisena koneita vastaan Neo joutuu kohtaamaan agentit: supervoimakkaat tietokoneohjelmat, jotka ovat omistautuneet pysäyttämään Neon ja koko ihmiskapinan.

Mainos

Värikoodilla selkeyttä

Kaikissa Matrixissa tapahtuvissa kohtauksissa on vihreä sävy, aivan kuin niitä katsottaisiin tietokonemonitorin kautta. Todellisessa maailmassa tapahtuvissa kohtauksissa on sininen sävy. Sinistä käytettiin myös Matrixissa mahdollisimman vähän, koska ohjaajat ajattelivat sinisen olevan enemmän todellisen maailman väri (vaikka ironista kyllä, sininen on usein luonnossa vähiten esiintyvä väri). Morfeuksen ja Neon välinen taistelukohtaus, joka ei ole reaalimaailmassa eikä Matrixissa, on sävytetty keltaiseksi.

Mainos