Mainos
TV5 esittää tänään 25.1.2023 klo 22.00 alkaen vuonna 2008 valmistuneen Muumio-elokuvan toisen jatko-osan, Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta.

Toimintaseikkailun tarinassa nähdään vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Rick O’Connellin poika Alex löytää lohikäärmekeisarin haudan ja siellä olevan muumion. Muumio kuljetetaan Shanghain museoon, mutta kaikki ei kuitenkaan mene aivan putkeen, joten koko O’Connellien perhe pääsee muumiojahtiin salaperäisen Lin-tytön avustuksella.

Mainos

Vaikka ensimmäinen Muumio menestyi loistavasti, sen jatko-osa aloitti jo sarjan piiputtamisen. Kolmanteen osaan olikin sitten jo haastavampi saada alkuperäistä porukkaa mukaan.

Elokuvantekijät harkitsivat alun perin Arnold Vosloon tuomista takaisin Imhotepin rooliin. Vosloo vihasi käsikirjoitusta eikä halunnut tehdä muumioelokuvaa ilman Stephen Sommersia, joten hän kieltäytyi paluusta.

Myös Oded Fehriä pyydettiin palaamaan Ardeth Bayn rooliin. Fehr kieltäytyi, koska Imhotepia ei pitänyt olla elokuvassa, ja hän oli ollut sitä mieltä, että jos Imhotepia ei ole, Baylla ei ole mitään järkeä tai syytä esiintyä elokuvassa.

Mainos