Mainos
MTV Sub esittää tänään 6.4. klo 21.00 alkaen vuonna 1994 yllätyshitiksi muodostuneen toimintakomedian nimeltä The Mask – Naamio.

Jim Carrey esittää Stanley Ipkiss -nimistä miestä, jolla menee huonosti. Sitten Stanley löytää naamion, jolla on taikavoimia: hänestä tulee vihreäkasvoinen naistenmies, rikollisten kukistajasankari ja parantumaton bilehirmu.

Ohjaaja Chuck Russell paljasti, että Jim Carreyn valinnan jälkeen erikoistehosteissa säästettiin paljon rahaa. Carreyn kehon liikkeet olivat niin joustavia ja karikatyyrimäisiä, ettei niitä nähty tarpeelliseksi parantaa digitaalisesti. Digitaalisuus oli muutenkin The Mask -elokuvassa pioneerityötä, sillä 3D-animaatioita ei vielä oltu juuri käytetty Hollywoodissa Terminator 2 ja Jurassic Park -elokuvien lisäksi.

Mainos

Tuolloin vielä stan-up-koomikko Jim Carreylle maksettiin elokuvassa tekemästään työstä 450 000 dollaria, mikä oli New Linen kannalta valtava sopimus, koska sopimus tehtiin ennen kuin Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994) nousi yllätyshitiksi ja teki The Maskista kuumaa kamaa kesän 1994 elokuvamassassa. Carrey teki ennen elokuvan ensi-iltaa 7 miljoonan dollarin sopimuksen Nuija ja tosinuija -elokuvan (1994) pääosasta, joka muodostui myös valtavaksi kassamagneetiksi.

Mainos