Mainos
Sub esittää tänään 15.4.2020 klo 21.30 alkaen amerikkalaisen jännityselokuvan seitsemään kuolemansyntiin perustuvista murhista. Elokuva on tietenkin Seven (1995)… tai coolimmin Se7en.

Elokuvan tarinassa eläköitymistään odottava murhaetsivä William ja nuori etsivälupaus David jahtaavat sadistista sarjamurhaajaa, joka hakee inspiraatiota murhiin seitsemästä kuolemansynnistä. Kylmäverinen rikollinen leikkii etsivien kanssa jättämällä heille vihjeitä, jotka ohjaavat virkavallan seuraavan uhrin luokse. Onnistuuko kaksikko saamaan murhaajan kiinni ennen kuin tämä saa työnsä valmiiksi?

Leffan pääosissa nähdään Morgan Freeman ja Brad Pitt. Pitt halusi, että roolihahmollaan on todella paska muotimaku, joten hän osti roolihahmolleen kravatit itse omalla rahallaan. Kaupasta hän valitsi mauttomimmat narut.

Mainos

Elokuvasta muodostui ensi-iltansa myötä välitön klassikko. Kaikki leffan nähneet tietävät, miten tärkeä elokuvan loppuratkaisu on. New Line Cinemalla oltiin kuitenkin epävarmoja sen suhteen, ja se haluttiin muuttaa. Brad Pitt intti niin kovasti sen muuttamista vastaan, että alkuperäinen loppu jätettiin leffaan, ja loppu on historiaa.

Pitt ei ollut myöskään ensimmäinen mies ehdolle Davidin rooliin. Tähän pestiin suostuteltiin aluksi Denzel Washingtonia, joka kieltäytyi leffasta. Harmi hänelle.

Mainos