Mainos
TV5 esittää tänään perjantaina 5.5. klo 21.00 alkaen vuonna 2010 valmistuneen Harry Potter -saagan päätösosan ensimmäisen elokuvan, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1.

Odotettu seitsemäs ja viimeinen seikkailu Harry Potter -elokuvien sarjassa nähdään kahdessa osassa.

Sarjan päätöselokuvan ensimmäisessä osassa Harry, Ron ja Hermione lähtevät suorittamaan lähes mahdottomalta tuntuvaa tehtävää: heidän on löydettävä ja tuhottava hirnyrkit, avaimet Voldemortin kuolemattomuuteen. Ilman velhokoulun opettajien apua kolmikko joutuu tukeutumaan toisiinsa enemmän kuin koskaan ennen. Velhomaailmasta on tullut vaarallinen paikka kaikille Voldemortin vihollisille. Hänen kätyrinsä kuolonsyöjät ovat vallanneet taikaministeriön ja jopa Tylypahkan velhokoulun. Heidän tärkein tehtävänsä on kuitenkin jäljittää Harry Potter, jonka Voldemort haluaa saada kynsiinsä… elävänä.

Mainos

David Holmes oli Daniel Radcliffen stunttimies kaikissa Harry Potter -elokuvissa seitsemänteen elokuvaan saakka. Vuonna 2009, kun hän harjoitteli lentokohtausta Harry Potter ja kuoleman varjelukset -elokuvan ensimmäisen osan kuvausten aikaan, hän osui studion seinään ja putosi maahan. Tämän seurauksena hän halvaantui ja käyttää nyt pyörätuolia.

Holmes ei kuitenkaan antanut vamman lannistaa itseään. Hän aloitti autourheilun ja ajaa autoa käsiohjaimilla. Lisäksi hän perusti yhdessä kahden muun halvaantuneen ystävänsä kanssa Ripple Productions -yrityksen, joka vuonna 2020 julkaisi Cunning Stunts -podcastin Daniel Radcliffen kanssa. Podcastissa haastatellaan muita stunt-näyttelijöitä ja nostetaan esiin heidän kohtaamiaan riskejä.

Elokuvan ohjauksesta vastaa David Yates. Pääosissa kieppuvat Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ja Ralph Fiennes.

Mainos