Täysin uusi räiskintäpeli omaa huikeat vahinkofysiikat – taustalla Battlefield-veteraaneja

Mainos
The Finals on tiimipohjainen räiskintäpeli entisiltä Battlefieldin kehittäjiltä, ja sen kyllä huomaa.

Trailerilla nähdään lyhyesti, mitä The Finalsissa on ilmeisesti mahdollista tapahtua: Pelissä voidaan esimerkiksi ampua kokonaisia rakennuksia, jotka hajoavat sadoiksi palasiksi kranaatinheitinlaukaisijan vaikutuksesta, kun pelaajat parkouraavat putoavien raunioiden yli Nathan Draken tavoin.

Tällaisen ei pitänyt olla mahdollista moninpeleissä. Miten ihmeessä pelin kehittänyt Ebark on siinä oikein onnistunut?

Mainos

Ulkoasu ja ensivaikutelma tuo heti mieleen Ubisoftin keskinkertaisen, nyt suljetun battle royale -pelin Hyper Scapen, mutta tämä ei todellakaan ole sellainen.

The Finalsin päätilaa pelataan 12 pelaajan auloissa (neljä kolmen hengen joukkuetta) erilaisilla täysin tuhottavilla kartoilla, jotka perustuvat reaalimaailman paikkoihin. Embark kutsuu sitä ”louhintamoodiksi”, mutta sen kuvaus kuulostaa enemmänkin normaalilta respawn-pelitilalta. Pelaajat taistelevat kolikkolaatikoista ja kilpailevat siitä, kenellä on eniten taikinaa kierroksen loppuun mennessä.

Pelissä on siis paljon tavallista räiskintäpeliä, mutta kaikki pyörii The Finalsin palvelinpuolen tuhoamisteknologian ympärillä, jonka avulla pelaajat voivat tuhota ”kaiken huonekaluista kokonaisiin rakennuksiin”.

Embark on todella ylpeä kulissien takana olevasta teknologiasta, joka tekee tämän mahdolliseksi, jopa niin paljon, että se ei kommentoi sen toimintaa ennen The Finalsin julkaisua.

Taas yksi syy pysyä hieman skeptisenä, oheisesta mainoksesta huolimatta.

Embarkin toinen perustaja ja luova johtaja Rob Runesson odottaa, että The Finalsin ainutlaatuinen teknologia muuttaa sitä, miten vastaavia pelejä tehdään tulevaisuudessa.

– Uskon, että monet muut dynaamisia räiskintäpelejä työstävät studiot panikoivat nyt, hän sanoi.

Luova johtaja Gustav Tellby komppasi: – No, toivotaan, että he tekevät niin.

Teknologian salaisuus on luultavasti paljon fiksua matematiikkaa, jota uuden sukupolvien kehitys tukee. Siitä ei varmasti ole haittaa, että The Finals jättää jälkeensä edellisen sukupolven konsolilaitteiston. Se on tarkoitus julkaista PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle, mutta ei PS4:lle tai Xbox Onelle.

Voit ilmoittautua pelitestaukseen The Finalsin Steam-sivulla, mutta Embarkin mukaan vain pieni määrä pelaajia pääsee tällä kertaa mukaan.

Mainos