Mainos
Bandai Namco aikoo päivittää Tekken 8:n saavutettavuusvaihtoehtoja sen jälkeen, kun pelaajat olivat esittäneet turvallisuushuolia joidenkin värisokeussuodattimien suhteen.

Tekken 8:n demon julkaisun jälkeen viime kuussa pelin värisokeiden/näkövammaisten saavutettavuussuodattimia ylistävä X-viesti levisi tehokkaasti.

Siinä korostettiin suodatinta, joka näyttää hahmot mustavalkoisina raitoina, mutta useat esteettömyysasiantuntijat huomauttivat pian, että kyseinen asetus voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä, PC Gamer kertoo.

Mainos

”Teidän on kiireesti poistettava yksi suodattimenne (raidallinen), se ei voi olla läsnä julkaisussa, koska se voi aiheuttaa pelaajille sairaalahoitoa (tai pahempaa), samalla tavalla kuin pahamaineinen Pokémon-episodi”, kirjoitti saavutettavuusasiantuntija Ian Hamilton Tekkenin johtajalle Katsuhiro Haradalle lähettämässään X-viestissään.

Morgan Baker, joka on EA:n esteettömyyspäällikkö, sanoi suodattimen aiheuttaneen migreeniä, kun taas muut pelaajat sanoivat sen aiheuttaneen huimausta.

Harada käsitteli suunnitelmia päivittää pelin saavutettavuusominaisuudet tämän kuun Tekken World Tour 2023 -finaalien aikana.

– Useat ihmiset ovat puhuneet Tekken 8:n demon esteettömyysominaisuuksista. Oikeastaan se oli vasta työn alla, joten olemme itse asiassa säätäneet sitä aika paljon, jotta voimme yrittää ratkaista joitakin ongelmia ja varmistaa, että se toimii paremmin useammille ihmisille, hän sanoi tuottaja ja kääntäjä Michael Murrayn välityksellä.

Muutokset tulevat sekä demoon että lopulliseen peliin.

Tekken 8 julkaistaan 26. tammikuuta PS5:lle, Xbox Series X/S:lle ja PC:lle.

Mainos