Mainos
Terminator-tuotesarja on menestyskonsepti, josta riittää lypsettävää. Harmillisesti kaikki vuoden 1991 jälkeen tehdyt Terminator-tuotokset ovat epäonnistuneet rankasti, olivatpa kysessä sitten leffat tai pelit.

Terminator: Resistance -peli sijoittuu siihen kaikkein tylsimpään sisältöön, jota Terminator-tuotesarjalla on tarjota; ydinsodan jälkeiseen lasersotatulevaisuuteen, vuoteen 2029.

Pelaaja ottaa satunnaisen soltun roolin, jonka tehtävänä on sama kuin kaikilla muillakin; yrittää kukistaa Skynet vallasta ja saattaa Yhdysvaltain armeijan kehittelemät, Googl… Skynetin tekoälyn valtaan ottamat Terminator-tuhonkoneet kaatopaikalle. Matkalla kohdataan ihmiskohtaloita, joiden kanssa toimiminen päättää 10-tuntisen seikkailun loppuratkaisun.

Mainos

Missä kauhu?

Terminator: Resistance on rehellinen lisenssipeli. Sen grafiikka ei suinkaan ole huonoimmasta päästä – päinvastoin, peli näyttää pc:llä 4K-resoluutiossa pelattuna varsin hyvältä.

Lisenssit mahdollistavat myös autenttisten Terminator 2: Tuomion päivä -leffassa kuultujen musiikkien käytön. Musiikit luovat juuri autenttista Terminator-jännitystunnelmaa yhdessä vuoden 1997 hiiltyneen autokannan piirtyessä kuva-alalle.

Terminatorit näyttävät juuri siltä miltä pitää. Plasma-aseiden äänet kuulostavat nostalgisilta ja räjähdykset ovat kivoja katsella. Kaikki tuntuu siis olevan päällisin puolin ihan hyvin.

Terminator: Resistance -pelikuvaa.
Maailmanlopun jälkeinen 1997 vuonna 2029.

Terminator: Resistance on kuitenkin lisenssipeli myös pahassa. Pelin täysin tyhjät hahmot ovat sellaisia, joista pelaaja ei välitä pätkääkään. On aivan sama vaikka kaikki kuolisivat. Näyttelijäintyö on ankeaa, eikä tuhonkoneistakaan ole haastetta.

Peli antaa kuitenkin lupauksen Alien: Isolation -henkisestä kauhuonnistumisesta puolitoista tuntia pelin aloittamisen jälkeen. Ensimmäinen kohtaaminen T-800-tuhonkoneen kanssa tapahtuu tavallisin konetuliasein, joista ei ole vastusta terminaattorille. Kasisatasilta on siis pysyteltävä piilossa ja hiippailtava nurkissa ääneti.

Tämäkin piina päättyy kuitenkin heti kun ensimmäisen sukupolven plasmatykki löytyy käytettäväksi. Plasma-aseella terminaattori kuin terminaattori kaatuu kuin voita vain, eikä tulevaisuuden dystopiasta ole enää lainkaan paha selvitä. Konsoleilla haastetta on kankean ohjauksen ansiosta varmasti enemmän, mutta pc:llä ”terskoja” kaataa huoleti headshoteilla.

T-800-robotti.
T-800 on vaarallinen vastustaja 1990-luvun aseilla kohdattuna.

Herkulliset pääsiäismunat

Pelin parasta antia ovat sen easter egg -yllärit. Heti pelin alussa voi bongata T2-leffasta tutun hinauskuorma-auton, jolla T-1000 jahtasi John Connoria.

T-1000:n ihmismalli nähdään myös leikkuupöydällä rintalasta auki. Terminator-loresta kiinnostuneille herkkua tarjoillaan yllättävän maukkaasti.

T-1000-koneen malli.
T-1000-terminaattorin ulkonäkö on otettu tästä sotilaasta.

Kannattaako ostaa?

Terminator: Resistance on kuin mobiilipeli. Se tarjoilee yksinkertaisen kokonaisuuden, jonka pelaaminen on kiehtovaa ainoastaan todelliselle Terminator-fanille. Sisältö on hyvin keksinkertaista, vaikka se ei varsinaisesti aivan syöpääkään ole. Pelistä ei silti kannata täyttä hintaa kustantaa, sillä peli ei itsekään anna täyttä vastinetta rahoille. Alennusmyynnistä bongattuna, Terminator: Resistance on kuitenkin ihan kiva pikkupeli.

Mainos