Mainos

Lautapelejä näkee silloin tällöin Nintendon konsoleilla, mutta PS4:llä harvemmin. That’s You on kuitenkin sellainen, ja pahuksen hyvin toteutettu riemuke onkin.

That’s You on lautapeli, jota voi pelata 2–6 pelaajaa. Ohjaimia ei tarvita sillä pelinappulana toimii älypuhelin. That’s You on yksi PS4:n uusista PlayLink-peleistä, joiden pyrkimyksenä on mahdollisimman sosiaalinen pelikokemus.

Pelin tavoitteena on Arvaa kuka -henkinen, vuoropohjainen arvuutteluleikki, joka soveltuu erityisesti alkoholinhuuruiseen nuorten aikuisten ja aikuisten seurusteluillanviettoon.

Mainos

Aluksi ladataan That’s You -sovellus, joka synkronoidaan pelin päävalikossa. Tämän jälkeen peli arpoo ensimmäisen tapahtumapaikan ja valokeilaan pääsevän pelaajan.

Peli laukoo Ilari Johanssonin  tai Jari Salon (vaikea arvioida äänen perusteella, eikä tarkkaa dataa ole pikaisella etsinnällä tyrkyllä) suulla kysymyksiä valokeilassa olevasta pelaajasta ja muut yrittävät arvata oman veikkauksen mahdollisimman lähelle oikeaa. Kun kaikki ensimmäiseen pelaajaan liittyvät asiat on käyty läpi, siirtyy kohdevalo seuraavaan. Kaikki pelaajat ovat keskiössä peräjälkeen.

Mitä piirtäisit bussin huuruiseen ikkunaan? Tässä bravurini jo lapsuudesta saakka.

That’s You on mahdottoman kaunis ja viihdyttävä partypeli. Pelin jokainen skenaario on mallinnettu älyttömän pikkutarkaksi ja upeaksi. Myös aplikaatio on todella viimeistelty. Lautapelin yleisteema ja musiikki nojaa 1960-lukuun ja se sopii tyyliin paremmin kuin hyvin. Hippifiilis luo estottomuutta ja antaa pelaajan olla oma itsensä.

”alkaa nopeasti toistamaan itseään”

Itse pelaaminen on monipuolista sovelluksen tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi mm. piirtamisen ja valokuvaamisen parissa. Harmillisesti pelin kaava etenee samoja raiteita pelikerrasta toiseen, jonka vuoksi peli alkaa nopeasti toistamaan itseään. Toisaalta, mikäpä lautapeli ei alkaisi.

That’s You on veikeä ja todella viimeistelty pikkupeli, joka on ehdottoman hauska hetki jokaisessa kaverit koolla -kyläilyssä. Soveltuu myös kylän vanhimpien pelattavaksi, sillä nolot kysymykset saa optiona pois käytöstä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
That's You
75 %
Edellinen artikkeliDestiny 2:n beta on avoin kaikille – testaa peliä heinäkuun lopussa
Seuraava artikkeliElokuvatyyliin: Pukeudu kuin Lumikki
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
thats-you-arvostelu-nain-pleikkaria-pelataan-puhelimilla-kotikarnevaaleissaThat's You on pahuksen hauska partypeli, joka toimii kivana keventäjä alku- tai loppuillasta aikuisten kotihipoissa. Peli olisi kuitenkin kaivannut osakseen vielä ainakin pari muutakin pelimuotoa, sillä kontentti käy nopeasti toistamaan itseään.