The Callisto Protocol -pelin julkaisu on peruttu Japanissa

Mainos
The Callisto Protocol on peruttu Japanissa, kun sen kehittäjä totesi, ettei se pystyisi saamaan pelille ikärajaluokitusta ilman leikkauksia.

– Olemme päättäneet lopettaa The Calisto Protocolin japanilaisen version, pelin virallinen sosiaalisen median tili ilmoitti keskiviikkona.

– Olemme todenneet, että peli ei voi läpäistä CERO-luokitusta nykytilassaan ja että sisällön muuttaminen ei tarjoa pelaajien odottamaa kokemusta. Arvostaisimme ymmärrystä Japanissa.

Mainos

Tilin lopuksi todettiin, että se tarjoaa hyvityksiä niille, jotka olivat ennakkotilanneet pelin.

Japanilainen sensuuri leikkaa pelejä aina

Videopelejä kielletään Japanissa harvoin, mutta monia pelejä on muokattu liiallisen väkivallan vuoksi, kuten Gears of War-, Call of Duty-, Grand Theft Auto ja Dead Island -sarjoja.

Tokiossa asuva analyytikko tohtori Serkan Toto selitti Twitterissä, että Japanin pelisensuuri on pahentunut paljon sen jälkeen, kun paikallinen luokituslaitos CERO perustettiin vuonna 2002.

– Japanissa alastomuuden ja väkivallan vuoksi sensuroituja pelejä ovat muun muassa Last Of Us, Cyberpunk, Uncharted 1, Witcher 3, GTA V jne”, hän kirjoitti. ”Sanomattakin on selvää, että sensuuri vaikuttaa myös kotimaisiin peleihin, eli Resident Eviliin – verrattuna länsimaiseen julkaisuun.

– On myös tärkeää ymmärtää, että joskus japanilaiset pelit saavat kaksi julkaisua, yhden leikatun ja yhden ’verisen’ version. Verinen versio myy yleensä paremmin. Ongelmana on se, että verinen versio, joka on yleensä varustettu CERO:n tiukimmalla Z-luokituksella, joka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, on myös sensuroitu länsimaiseen julkaisuun verrattuna.

–Toisin sanoen, vältä tällaisten pelien japanilaisia versioita kaikin keinoin – ne ovat aina sensuroituja.

The Game Awardsissa joulukuussa 2020 julkistettu The Callisto Protocol on Dead Spacen luoneen Schofieldin, entisen Sledgehammer Gamesin ja Visceral Gamesin pomon, joka nimitettiin vuonna 2019 uuden PUBG Corporation -kehitysstudion Striking Distancen toimitusjohtajaksi.

Mainos