The Dark Knight -elokuvan julma Jokerin kynätappo sai selityksensä

Mainos
Christopher Nolanin ohjaamaa The Dark Knight -elokuvaa pidetään parhaimpana Batman-leffana. Elokuvan pahiksena toimii Jokeri, jota esitti Heath Ledger.

Elokuvassa nähdään Jokerin toimesta julma kynätaikatemppu, jonka näet yllä olevasta videosta. Jokeri teurastaa paljon muitakin, mutta erityisesti tämä temppu on jäänyt monen katsojan mieleen.

Nyt vuosia myöhemmin, elokuvan tuotantosuunnittelija, Nathan Crowley kertoo, mistä tempussa oikein oli kyse.

Mainos

– Kuvasimme kohtauksen kahdesti. Kynällä ja ilman sitä. Sitten editointi tekee taikojaan ja lopputuloksena on julma teloitus. Tämä temppu tuli jo mieleemme edellistä elokuvaa, The Prestigeä tehdessä. Mietimme vuoden sen toteutusta.

Mikä tekee kohtauksesta erikoisen on se, että se on tehty käytännössä. Visuaalisten tehosteiden esimies, Nick Davis kertoi, ettei kohtausta voitu tehdä tietokoneanimaationa, sillä kohtaus oli kuvattu IMAX-kameralla.

– IMAX-kuva on niin tarkkaa, että sitä ei oikein voi muokata digitaalisilla animaatioilla, ilman että lopputulos olisi epäaito. Siksi se kuvattiin käytännön tehosteina, ilman animaatiota.

Myös näyttelijä Charles Jarman joutui pistämään oikeasti päänsä likoon. Jokeria näyttelevä Heath Ledger otti oikeasti Jarmania päästä kiinni ja löi pöydänkulmaan. Jarman menetti  tajuntansa.

– Muistan kuinka Ledger kysyi minulta huolissaan, että olenko kunnossa. Heräsin tokkurassa ja kerroin olevani ok, Jarman muistelee.

Mainos