Mainos
The Day Before on yksi tämän vuoden odotetuimmista peleistä. Se lupaa näyttävää grafiikkaa, avoimen pelimaailman, realismia, jäätävän tunnelman ja zombeja.

The Day Before -zombie MMO:n saagaan on tullut jälleen yksi outo käänne, sillä pelin kehittäjät sanovat nyt, että he suunnittelivat pelin viivästyttämistä jo ennen viimeaikaista tavaramerkkikiistaa. Kiistan seurauksena pelin julkaisu lykättiin maaliskuulta marraskuulle.

Lykkäämisen seurauksena verkossa alkoi kiertää myös huhu, että tulevaa indie-peliä ei olisi olemassa lainkaan. Huhu sai vettä myllyyn siitäkin, että pelin kauppasivu poistettiin Steamista kokonaan.

Mainos

Kehittäjät sanovat nyt, että he suunnittelivat pelin viivästyttämistä jo ennen viimeaikaista tavaramerkkikiistaa.

– Suunnittelimme pelin julkaisun siirtämistä ennen ja aiomme ilmoittaa siitä julkaisija Mytonan kanssa 10-minuuttisella pelivideolla, kehittäjä Fntastic kertoi IGN:lle.

Tämä lausunto on outo, sillä Fntasticin alkuperäiset kommentit viivästyksestä liittivät sen melko suoraan tavaramerkkikiistaan, joka yhtiön mukaan oli vastuussa myös pelin katoavasta Steam-sivusta. Nyt he sanovat, että viivästys oli suunnitelmallinen.

The Day Before on herättänyt kiistoja jo jonkin aikaa. Merkittävin käännekohta oli, kun studio alkoi etsiä palkattomia vapaaehtoisia auttamaan kehitystyössä.

Viimeaikainen tavaramerkkikiista on kuitenkin saanut koko tilanteen kiehumaan, ja jopa pelin yhteisön moderaattorit ovat avoimesti kyseenalaistaneet, onko The Day Before todellinen, ja sen subredditin hallinnasta on käyty valtataistelua.

Kaikkien kärsivällisyys The Day Before -peliä kohtaan on loppumassa, mutta kehittäjät vakuuttavat, että pelin julkaisu myöhemmin tänä vuonna osoittaa kaiken olevan kunnossa. Heidän viimeisimmän lausuntonsa mukaan ”uskomme vain lopulliseen tuotteeseen. Riippumatta siitä, mitä muut sanovat, näet sen itse 10. marraskuuta tänä vuonna.”

Mainos