Mainos
Tom Clancy’s The Division 2 sai osaltaan keskinkertaisen vastaanoton julkaisussaan. Pelistä kyllä pitivät he, jotka pitivät ensimmäisestäkin osasta, mutta End Gamen ongelmat ja epäreilut loottibugit saivat monet jättämään leikin kesken.

Nyt Tom Clancy’s The Division 2 on saanut kohtalaisen hintavan lisäosan, joka laajentaa peliin ensimmäisestä osasta tutun New Yorkin ja tuo mukanaan viisi päätehtävää ja kahdeksan sivutehtävää. Samalla päivitys korjaa koko pelin sellaiseksi, jollainen sen olisi pitänyt alunperinkin olla.

Mainos

Tarina on nokkela kuin sammal

Warlords of New York -lisärin tarinassa Isoon omenaan ovat saapuneet viisi viheliäistä rikollispomoa, jotka pitävät Manhattania ja Hell’s Kitcheniä hallussaan. Eliittisoltut komennetaan raunioituneesta Washington D.C.:stä Nykiin. Tehtävä on simppeli, mutta vaikea.

Viisi eliittirosvoa on kukistettava tai maailma saa kärsiä.

Kansa valitti, Ubi korjasi

The Division 2 tuotti tuskaa monelle pelaajalle loppupelin saralla. Ongelmia oli useita ja Ubisoftilla oltiin hyvin tietoisia niistä. Niinpä Warlords of New York onkin paljon enemmän kuin pelkkä lisäri. Se on koko end gamen overhaulaus, joka poistaa tunnetut ongelmat ja parantaa pelikokemusta.

Ensinnäkin loottimekaniikka on uusittu. Nyt kerätyillä aseilla ja tarvikkeilla on oikea arvo. Lisäksi kaikki aseet voi purkaa, ja esimerkiksi hyvien aseiden ominaisuudet voi siirtää kerran omaan suosikkiaseeseen…

”Valikkorumbaa on yksinkertaistettu, mutta ei riittävästi”

…tai näin ainakin kerrotaan. Pelin valikkohelvetti on nimittäin niin epäintuitiivinen, etten ainakaan itse tajunnut pätkääkään, miten kaikkea tuunaillaan ja fiksaillaan. Enkä jaksanut opetella, sillä valikkorumba vaikutti yli vartin selaamisenkin jälkeen liian työläältä. Aivan liian raskasta, aivan turhaan. Valikkorumbaa on kyllä yksinkertaistettu, mutta ei riittävästi. Käyttäjälähtöisyys on edelleen 0/5.

Toinen iso juttu on loputon levelöinti. Lisäosa alkaa tasosta 30, ja kun Warlords of New York on läpäisty, on pelaaja suurinpiirtein tasolla 40. Tästä eteenpäin pelaaja voi jatkaa lootin keräämistä levelöityen samalla hamaan tappiin saakka. Tästä on etua etenkin kausijärjestelmässä.

Mitä kaikkea lisäosa sisältää?

Warlords of New York sisältää viisi päätehtävää ja kahdeksan sivutehtävää. Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä kausipassin omistajia hemmotellaan tasaisella jatkuvuudella. Warlords of New York on uuden kausijärjestelmän ensimmäinen kausi. Uusia kausia tai jaksosisältöjä on luvassa noin kuukauden välein, jolloin lootti on eksklusiivista ja haasteet bräniköitä.

Lisäksi lisäri tuo mukanaan uusia erikoisaseita mm. kultaisen konekiväärin loputtomilla ammuksilla ja pistoolin, jonka damage on tuhatkertainen.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Dark Zone -alueet ovat saaneet remasteroinnin. Pelaajien toiveita on kuunneltu, joten ne muistuttavat nyt ensimmäisen The Division -pelin vastaavia.

Ja jos tuntuu, että pelattava on liian helppoa, voi Warlords of New York -lisärin myötä pelata hieman haastavampien vaikeustasojen kanssa. Näitä ovat Heroic ja Legendary.

Kannattaako ostaa?

The Division 2: Warlords of New York on pulska korjauspaketti, joka tekee The Division 2 -pelistä sellaisen kuin sen aluperin olisi pitänytkin olla. Peli ei kuitenkaan itsessään ole muuttunut. Edelleen pääosumia saa upottaa ainakin viisi per vihollinen, ja sisältö on sitä samaa kuin ennenkin. Jos The Division uppoaa, uppoaa tämäkin, jos ei, niin sitten ei.

Kaksin- ja nelinpelinä The Division 2 on kuitenkin parhaimmillaan ja mitä hauskinta viihdettä. Runnoimme Juha-Matti Lepänhaaran kanssa lisäosaa ilolla läpi, korketasoista läppää heitellen ja epäolennaisuuksia kokeillen. Halvan kaljan kanssa tämäkin maistuu vaikka viholliset olisivat kuinka luotisienisiä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Division 2: Warlords of New York
80 %
Edellinen artikkeliValve lupaa, että Valve Index -VR-visiirejä saapuu hyllyyn juuri sopivasti ennen Half-Life Alyx -pelin julkaisua
Seuraava artikkeliTunnetko kaikki elokuvateatterifornaatit? Mikä on IMAX ja mikä Dolby HDR?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.