Mainos

Stephanie Mayerin The Host (suom. Vieras)-kirjasta on tehty elokuva.


Twilight
-saagan takana oleva kirjailija julkaisi The Host -romaanin jo 2008. Kirja julkaistiin siis samana vuonna kuin viimeisin Twilight-osa, Breaking Dawn

Mainos

Twilightin
vaikutus näkyy vahvasti The Host-kirjassa. Nuori tyttö on taas kerran kahden rakkauden välissä, joista hänen tulisi päättää kumman valitsee. Samoin inhimillisyyteen ja muutokseen liittyvät kysymykset ovat tapetilla. 

host_2
 

The Host on kuitenkin mielenkiintoinen tarina tulevaisuudesta, jolloin ulkoavaruudesta tulleet sielut ottavat ihmisiä haltuunsa. Sielut ovat saattaneet elää jo useammalla planeetalla ennen saapumistaan maahan.

Päähenkilö Melanie on yksi jäljelle jääneistä ihmisistä, jotka kapinoivat valloittajasieluja vastaan. Melanie jää kuitenkin kiinni ja hänen kehoonsa istutetaan vanha sielu nimeltään Vaeltaja.

Kovatahtoinen Melanie ei kuitenkaan suostu katoamaan ruumiistaan vaan taistelee Vaeltajan päässä olemassaolostaan. Nämä kaksi kohtaloa kietoutuvat toisiinsa ja lähtevät pelastamaan Melanielle tärkeitä ihmisiä.

host_1

The Host-elokuvassa Melanien roolissa nähdään irlantilainen Saoirse Ronan, Jaredina Max Irons ja Ianin roolissa I Am Number Four elokuvassa nähty Jake Abel.
host-3

 

The Host-kirja ei onneksi keskity pelkästään rakkaustarinaan vaan sen aikana käydään läpi niin tieteiskirjallisuustyyppistä planeettamatkailua kuin ihmisten keskinäisten suhteiden toimimista suljetussa ympäristössä.

IMDb on rankannut elokuvan scifi ja trilleri osastoon, joten toivottavaa on, että elokuva on enemmän toimintaa kuin Melanien päässä läpi käytävää kolmiodraamaa.  

Saa siis nähdä kuinka paljon elokuvassa on korostettu rakkaustarinaa, joka pitkälti määrittää elokuvan katsojien keski-iän ja todellisen genren.

 
Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 29.maaliskuuta.

 

 
Teksti: Susanna Saarela

Kuvat: Facebook

 

 

Mainos