Mainos
The Last of Us Part 1:n PC-versiota kritisoitiin julkaisupäivänä kovasti huonosta suorituskyvystä ja useista kaatumisista.

Naughty Dogin ja kehittäjä Iron Galaxyn toteuttama PC-versio julkaistiin Steamissa ja Epic Games Storessa tiistaina 28. maaliskuuta.

Julkaisuhetkellä pelillä on Steamissa ”enimmäkseen negatiivisia” arvosteluja, ja huomattava määrä pelaajia valittaa suorituskykyongelmista ja kaatumisia.

Mainos

”Kauhea optimointi”, lukee yhdessä pelin käyttäjäarvostelussa, joka on merkitty ”hyödyllisimmäksi”. ”Peli vie yli 8 gigaa VRAMia keskitason asetuksilla, 100 % prosessorin käyttöaste valikossa.”

Naughty Dog vastasi kritiikkiin Twitterissä:

”On todella surullista sanoa, mutta tämä on kamala pc-portti. Rakastan tätä peliä niin paljon. Olen ostanut tämän pelin jo 3 eri kertaa… Joten on surullista sanoa, että tämä peli on kamalasti optimoitu pc:lle”, kirjoittaa toinen käyttäjä.

Eräs erittäin paljon ääniä saanut käyttäjän arvostelu väittää, että heidän pelinsä on kaatunut 12 kertaa 3,5 tunnin pelisession aikana.

Suositun Resetera-foorumin keskusteluketjussa toistuu samankaltaisia mielipiteitä kuin Steamin käyttäjäarvosteluissa, ja monet kirjoittajat valittavat huonosta suorituskyvystä ja kaatumisista pelatessaan peliä PC:llä.

Sony Interactive Entertainmentin peliksi epätavallisesti The Last of US Part 1:lle PC:llä ei ole julkaistu Metacriticissä julkaisupäivänä yhtään arvostelua, mikä johtuu siitä, että lehdistö sai arvostelukoodit vasta eilen illalla Suomen aikaa.

Jotkut sisällöntuottajat ovat kuitenkin alkaneet jakaa varhaisia vaikutelmiaan. YouTuber DreamcastGuy kertoo videolla joitakin PC-versioon liittyviä ongelmiaan, kuten ennen peliä tapahtuvan varjostimen rakentamisprosessin, joka kesti hänen mukaansa yli tunnin.

Hän väittää myös kokeneensa kahden minuutin latausaikoja SSD-järjestelmässä ja kaatumista pelatessaan Steam-”kannella”, eli Deckillä.

Ongelmista huolimatta The Last of Us Part 1 näyttää aloittaneen kaupallisesti hyvin, sillä SteamDB:n mukaan ensimmäisenä päivänä sillä oli 36 496 käyttäjää.

Se on PlayStationin parhaiden PC-julkaisujen God of Warin (74 000), Marvel’s Spider-Manin (66 000) ja Horizon Zero Dawnin (56 000) perässä, mutta Days Gonen (28 000) ja Unchartedin edellä (10 851).

Mainos