Mainos
James Cameronin vuonna 1984 ohjaamassa Arnold Schwarzeneggerin tähdittämässä The Terminator -elokuvassa jäi leikkaushuoneen lattialle erittäin tärkeä kohtaus.

Vaikka elokuvien isoja kohtauksia leikataan jatkuvasti eri syistä, Terminatorin kohtauksen poistamisen syy liittyi enemmän elokuvan tekijöihin kuin itse elokuvaan.

Elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja Gale Anne Hurd paljasti hiljattain sosiaalisessa mediassa, että keskeinen kohtaus leikattiin pois, koska elokuvan rahoittaja ”vaati”, että kohtaukseen valitaan heidän ystävänsä ammattinäyttelijöiden sijaan.

Mainos

Kyseinen kohtaus käsitteli Cyberdyne Systems -yhtiötä ja sitä, miten Skynetin luonut teknologiayhtiö sai Terminator-sirun alun perin haltuunsa. Tällaista kohtausta ei nähty alkuperäisessä The Terminator -leffassa, mutta sen jatko-osassa sitä käsiteltiin.

Vaikka kohtaus olisi auttanut ymmärtämään tarinan eri osia, Cameron leikkasi sen lopulta pois, koska hänen käskynsä mukaan näyttelijät eivät olleet tarpeeksi hyviä näyttelijöitä.

– Terminatorin rahoittajalla John Dalyn Hemdale Filmsillä oli sopimus Orion Picturesin kanssa, mutta se ei ollut vielä tehnyt hittiä. Se toki muuttui meidän elokuvamme ja Platoonin myötä, Hurd selitti.

– He vaativat, että käytämme tässä kohtauksessa rahoittajan ystäviä, emme näyttelijöitä, mikä pilasi sen.

– Heille maksettiin näyttelijöinä Taft Hartley -lain kautta”, hän jatkoi toisessa vastauksessa.

– Luulen, että hän vaati, että he ovat elokuvassa, koska rahoittajille oli luvattu tuottoa sijoitukselleen, mutta he eivät olleet vielä saaneet sitä. Daly ei koskaan uskonut, että elokuvasta tulisi menestys.

Kohtaus olisi luultavasti selvelntänyt paljon kontekstia, mutta sen poistaminen ei lopulta haitannut Terminatorin esitystä. Elokuva oli valtava menestys ja käynnisti useita vuosikymmeniä kestäneen sarjan.

Mainos