Mainos
The World Ends With You: Final Remix on onnistunut käännös DS:lle alunperin tehdystä pelistä. Vieläkö peli jaksaa inspiroida pelaamaan?

Nuori Neku haluaisi, että hänet jätetään rauhaan, jotta hän saisi olla vain ihan itsekseen. Sitten Neku huomaa, että hän kuulee muiden ajatuksia, eivätkä muut näe häntä. Neku huomaa myös, että hänen kämmeneensä ilmestyy kivuliaasti kohti nollaa tikittävä kello. Sitten nuori tyttö Shiki törmää häneen ja yhdessä he huomaavat olevansa osa kuumottavaa kisaa, jonka häviäjät pyyhitään pois olemassaolosta.

Mainos

Musiikista muokattu JRPG

The World Ends With You: Final Remix ilmestyi ilman Final Remix -lisänimeä alunperin Nintendo DS:lle vuonna 2007. Siitä se teki matkan muun muassa iOSille, ja tämä Switchin versio on ilmeisesti käännös iOSin versiosta. The World Ends with You -peli hakee inspiraatiota musiikista, ja mielenkiintoista ja menevää musaa peli tarjoileekin. Peli on tyyliltään JRPG ja sen julkaisijana toimii SquareEnix.

Switchin versio lynkkaa DS:n kaksinäyttöisen version ja tykittelee paremmilla grafiikoilla yksinäyttöisesti. Musiikeista on myös remixit ja alkuperäiset versiot saatavilla.

Miten tätä ohjataan?

Kontrollit ovatkin sitten se ainoa iso kysymysmerkki. Alunperin lähes pelkästään DS:n styluksella ohjattu peli istuu nyt kahden hyvin erilaisen ohjaustavan kanssa Switchille.

Käsikantoisessa moodissa ohjaus tapahtuu kosketusnäyttöä villisti pyyhkien. Napeilla ja tateilla ei ole tässä versiossa mitään tekemistä. Hahmon liikuttelu, taistelut, väistöt, puhumiset, menuhommelit, kaikki hoituu ruutua naputtelemalla ja pyyhkäisemällä. Tämä on ehkä periaatteiltaan lähimpänä alkuperäistä versiota, mutta käytönnössä Switchin ison ruudun villi sormetus ei ole niin kivaa kuin luulisi, kun toisessa kädessä on kuitenkin melko iso Nintendon pelivehje. Pitkät sormetussessiot johtavat kummankin käden kramppiin ja rannekanavoiden tukkeutumiseen. Hei, hei pianistin ura.

Telakoitukaamme

Telakoituna ohjaus tapahtuu joy-con-ohjainta villisti ruudun suuntaan kääntelemällä. Pelkkää nappi & tatti -ohjausta tästä pelistä ei löydy. Tämä joy-con versio on kuitenkin siedettävin versio, ja ohjauksen saa melko hyvin aikaiseksi hyvin syvällä sohvassa röhnötellen ja rannettaan minimalistisesti liikutellen. Joy-Conin kanssa ei tarvitse urheilusuorituksen myötä rikkoa itseään, ellei halua sitten tehdä niin.

Pelin tarina on melko mielenkiintoinen JRPG-jännäri – vaikkakin harmillisesti stooria kuljetellaan lähinnä still-kuvin ja puhekuplin rytmitettynä. Mukaansatempaava musa ja persoonalliset hahmot, sekä liikkeisiin perustuva taistelu vetävät kyllä sopivasti pelin imuun, ja ehkäpä näillä pienillä uudistuksilla tämä Switch versio on nyt se definiitti versio, joka kannattaa hankkia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The World Ends with You: Final Remix
72 %
Edellinen artikkeliRide 3 -moottoripyöräsimulaattorissa ajellaan myös Imatran radalla Suomessa – torille!
Seuraava artikkeliRobin Hood -arvostelu – Green Arrow’n kaltainen Loxleyn Robin kompastuu omaan huppuunsa
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
the-world-ends-with-you-final-remix-arvostelu-switch-ruudun-villi-sormetus-ei-ole-niin-kivaa-kuin-luulisiPelin tarina on melko mielenkiintoinen JRPG-jännäri – vaikkakin harmillisesti stooria kuljetellaan lähinnä still-kuvin ja puhekuplin rytmitettynä. Mukaansatempaava musa ja persoonalliset hahmot, sekä liikkeisiin perustuva taistelu vetävät kyllä sopivasti pelin imuun, ja ehkäpä näillä pienillä uudistuksilla tämä Switch versio on nyt se definiitti versio, joka kannattaa hankkia.