Tiedät jo ensimmäisen ja kolmannen persoonan pelit, mutta entä minkälainen on toisen persoonan peli?

Mainos
Tiedät jo ensimmäisen persoonan pelit ja kolmannen persoonan pelit, mutta onko olemassa toisesta persoonasta pelattavaa peliä?

Emme elä internetissä tämän kysymyksen kanssa yksin. Vastauskin on aika ilmeinen kun sitä lähdetään perkaamaan lingvistiikasta, mutta on yllättävää, että ainakin yhdessä AAA-pelissä toisen persoonan kuvakulmaa on jo kokeiltu… vuosia sitten.

Persoonat peleissä

Ensimmäisen persoonan peleissä pelaaja ohjaa pelihahmoa silmistä. Ensimmäinen persoona tarkoittaa kielellisesti minua itseäni, eli peleissä asioita katsotaan minun silmistäni.

Mainos

Kolmas persoona taas on hän, eli hahmo ruudulla. Yleensä kolmannen persoonan pelihahmoa ohjataan hänen tai tämän selän takaa.

Toinen persoona on vähemmän käytetty. Se tarkoittaa sinua. Eli peleissä hieman hankalammin toteutettava asia. Sitä on kuitenkin kokeiltu vuonna 2011 julkaistussa Driver: San Francisco -pelissä. Pelin viimeisessä tehtävässä pelaaja istuu autossa ensimmäisen persoonan kuvakulmasta, mutta ohjaa itseään edellä ajavassa autossa. Kuulostaa villilltä ja sitä se olikin.

Artikkelin alussa oleva video avaa käytännössä, miltä Driver: San Franciscon viimeinen tehtävä näytti ja mitä toinen persoona pelattaessa tarkoittaa.

Mainos