Mainos
Resident Evil Village -peli esittelee Dimitrescun linnan, jonka kellarista löytyy ikävän oloisia kidutuskojeita. Vastaavanlaiset kojeet eivät ole fiktiota, sillä ihmiskunnan suurmiehet ovat kiduttaneet ja tappaneet miljoonia ja miljoonia ihmisiä aikamme historiassa kivuliain ja hitain menetelmin, vain viihteen vuoksi.

Listasimme 15 todella julmaa kidutusvälinettä, joilla muun muassa Aleksanteri SuuriLeninVasco da Gama ja Martti Luther on leikitellyt murhanhimoissaan toisilla ihmisillä aikojen saatossa.

Kuva: Lossing & Barritt

1.Brazenhärkä

 

Mainos
Kuva: Dimitris Kamaras

Brazenhärkä oli kreikkalaisen pronssisepän, Perillosin askartelema rangaistustyökalu, jonka oli tarkoitus palvella oikeutta muinaisessa Roomassa. Onttoon pronssihärkään tungettiin vanki sisälle, jonka jälkeen härän alle asennettiin nuotio. Vanki menehtyi kuumuuteen ja palokaasuihin elävältä.

Ironista kyllä, Perillos kuoli itse tekemäänsä härkään, astetta vittumaisemman tyrannin, Acragasin toimesta, joka halusi kokeilla härän toimivuutta tunkemalla keksijän itsensä kojeen sisälle. Härkähän toimi.

2.Saavi

Kidutuskeinoista yksi häiritsevämpiä oli saavi. Uhri istutettiin saaviin, joka oli niskaan saakka täynnä vettä. Uhrin naama valeltiin maidolla ja hunajalla, jonka johdosta hyönteiset tulivat nautiskelemaan uhrin kasvoille. Uhreja syötettiin useasti, jonka johdosta he istuivat omassa ulosteessaan. Lopulta madot söivät tiensä uhrin ruumiiseen, tappaen uhrin hitaasti.

3.Kehikko

 

Kehikko oli yksi keskiajan julmimmista kidutuslaitteista. Uhri köytettiin kiinni kehikkoon jaloista ja käsistä, jonka jälkeen armottomat kelat alkoivat venyttää uhria eri suuntiin. Lopulta kehikossa lepäillyt kriminaali katkesi keskeltä.

4.Peukaloruuvi

 

17-luvun peukaloruuvi Märkisches-museossa, Berlinissä. Kuva: Anagoria.

Peukaloruuvi tehtiin hitaaseen murtamiseen. Sen tarkoituksena oli murtaa peukalot ja varpaat pikkuhiljaa, nautiskellen. Suuremmilla versioilla voitiin murtaa myös polvia ja kyynärpäitä. Olipa laitteesta myös kallonmurskausversio, jota voitiin kätevästi käyttää kuulusteluissa.

5.Kaksipäinen haarukka

 

Raudasta taottu kaksipäinen haarukka oli tehokas niskajumin aiheuttaja. Väline solmittiin pannan avulla uhrin kaulan ympärille, jolloin toinen pää oli leuan alla ja toinen rinnassa. Uhrilla saatettiin pitää pantaa viikkoja, jonka aikana pään liikuttaminen oli mahdotonta. Mieti siis vielä, onko niskasi oikeasti kovinkaan jumissa.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos
1
2
3
Edellinen artikkeliIndiana Jones 5 -elokuvan kuvausryhmässä kuolemantapaus
Seuraava artikkeliGTA Trilogy -kokoelmasta julkaistiin 13 uutta kuvaa