Tiesitkö, että Alien: Isolation -pelin piti alunperin olla kolmannen persoonan kauhupeli? Noclipin dokumentti avaa pelin kehityshelvettiä

Mainos
Alien: Isolation (2014) on parhaimpia – ellei paras Alien-elokuvasaagaan pohjautuva peli.

Alien: Isolation on ensimmäisestä persoonasta, eli pelihahmon katseesta kuvattu kauhuseikkailu, jossa pelaaja asuttaa avaruuslaivaa, jonne on tunkeutunut vaarallinen Xenomorph-otus.

Isolationin tarina on virallinen jatko-osa ja juonijatkumoa vuoden 1979 Alien-elokuvalle. Peli sijoittuu vuoteen 2137, jolloin elokuvan tapahtumista on kulunut 15 vuotta.

Mainos

Peli menestyi huikeasti, sillä se toi autenttisesti mukanaan 1970-luvun retrofuturistisen tunnelman ja aidon piinan. Pelaajalla on käytössään vain taskulamppu ja liikkeentunnistin, joilla voi jäljittää otusta, mutta valo ja äänet kasvattavat mahdollisuutta, että otus löytää pelaajan.

Konsepti oli toimiva, mutta siihen pääsemiseksi ei ollut helppo tie. Oheinen Noclipin joukkorahoituksen voimin tuotettu dokumentti käyskentelee suoraan The Creative Assemblyn konttorille ja avaa koko kehityskaaren. Alien: Isolationin oli aluksi määrä olla selän takaa kuvattu, kolmannen persoonan räiskintä, sillä kenellekään ei tullut mieleenkään, että Alien-peli voisi olla toteutettu FPS-tekniikalla.

Dokkari on pitkä, joten se kannattaa katsoa televisiosta hyvien eväiden kera. Nautinnollista leffaa!

Mainos