Mainos
Saw-elokuvasarja on jatkanut eloaan 20 vuotta, mutta mikään leffasarjan osa vuoden 2003 jälkeen ei ole pystynyt luomaan uudelleen ensimmäisen elokuvan viimeisen käänteen taikaa.

James Wanin Saw veti maton katsojien alta, yhden huoneen trillerinsa päätteeksi, kun keskellä kylpyhuonetta oleva ruumis heräsi henkiin ja ilmoitti ”Game Over”. Kyseisestä kylpyhuoneesta tuli niin ikoninen osa kauhuelokuvien tarinaa, että sarja on palannut siihen useaan otteeseen, muun muassa äskettäin julkaistussa Saw X:ssä.

Mainos

Saman lavastuksen luominen uudelleen ja uudelleen vaatisi paljon työtä, joten Saw-tuottajat ovat vain jättäneet sen paikalleen.

Saw X:n ohjaajan Kevin Greutertin mukaan alkuperäinen Saw-kylpyhuone on yhä ehjä.

– Joo, se ei ole niin helppoa kuin luulisi. Joka kerta, kun palaamme tuohon paikkaan, faneilla on uskomaton silmä yksityiskohtien suhteen, joita he odottavat. Itse asiassa emme koskaan purkaneet tätä elokuvaa varten rakentamaamme lavastusta. Se on yhä hylätyssä tehtaassa, jossa kuvasimme elokuvan. Jos he haluavat palata sinne, sen on oltava käytettävissä, koska sen uudelleenluominen on vain niin paljon työtä, Greutert kertoi The Hollywood Reporterille.

Elokuvasarjan viimeisin osa Saw X sai Suomen ensi-iltansa 29. syyskuuta. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Saw I:n ja II:n väliin.

Mainos