Mainos
Tiesitkö, että Red Dead Redemption 2 -pelin ääninäyttelijätähti ei onnistunut kerralla kaikissa ääninäyttelyissään?

RDR2 ääninäyteltiin hyvin salaisesti. Edes näyttelijät eivät tienneet, mihin peliin olivat tekemässä äänirooleja. Loppua kohden tähdet kuitenkin hoksasivat, että kyseessä on mitä ilmeisemmin länkkäripeli – ehkäpä Red Dead Redemptionin jatko-osa.

Osa näyttelijäintyöstä tehtiin motion capturen avulla, jolloin sekä vartalonliikkeet, että ääni tallennettiin peliin. Osa ratsastuskohtauksien dialogeista äänitettiin kuitenkin spiikkikopissa, jossa näyttelijällä ei ole pätkääkään hajua pelin kontekstista, ellei sitä erikseen kerrota.

Mainos

– Vietin pari päivää spiikkikopissa vedellen Arthurin kommentteja sekä tamma- että orihevosille. Sitten oli vielä eritasoiset äänenpainot riippuen bondauslevelistä, Clark aloittaa MomoCon-paneelissa.

– Pari viikkoa myöhemmin ihana apulaisohjaaja, Gethin Aldous tuli kertomaan minulle, että osa ratsastusreploista pitää vetää uusiksi. Olin ymmälläni, että miksi. Sitten Aldous toisti minulle äänitteet, jonka myötä ymmärsin, että ne olivat aivan liian intiimejä hevosen kanssa käytäviksi.

Clark näyttää konkreettisesti vanhat äänensä paneelin kohdassa 16:30: