Mainos
PlayStationin klassikkopelisarja Gran Turismo saa seitsemännen osansa perjantaina 4. maaliskuuta.

Alla on listattuna kahdeksan kiinnostavaa faktaa pelistä, joita et välttämättä tiennyt.
1. Gran Turismo 7:ssä pelaajat pääsevät ajamaan yli 420 autolla 34 eri kohteessa ympäri maailmaa. Nämä 34 kohdetta pitävät sisällään yli 90 rataa.

2. Gran Turismo -sarja on yksi PlayStationin pisimpään kestäneistä pelisarjoista, ja ensimmäinen peli julkaistiin alkuperäiselle PlayStationille vuonna 1997. Siitä lähtien Gran Turismo on ollut osa jokaista PlayStation-konsolisukupolvea.

Mainos
3. Pelisarjan aikaisempi osa, Gran Turismo Sport, esiteltiin osana historian ensimmäistä Olympics Virtual Series -virtuaalitapahtumaa ennen Tokion 2020 olympialaisia. Kilpailuun otti osaa virtuaalikilpailioita maailmanlaajuisesti, mutta lopulta voiton vei hallitseva FIA Nations Cupin maailmanmestari Valerio Gallo.

4. Gran Turismo on rakentanut siltaa virtuaalisen ja tosielämän kilpa-ajamisen välille. Vuosien 2008 ja 2016 välillä PlayStation GT Academy tarjosi pelaajille kerran elämässä -tilaisuuden kilpailla ja tulla valituksi ammattikuljettajiksi Nissanin ajotiimiin. Tämä sisälsi myös kaiken kattavan koulutuksen sekä lisenssit kansainvälisiin tapahtumiin.

5. Ennen Gran Turismo 7:n julkaisua Sony Interactive Entertainment on tehnyt kehitysyhteistyötä Sony AI:n ja Polyphony Digitalin kanssa upouuden kilpailevan tekoälyn, GT Sophyn luomiseksi. Sen kehittäminen aloitettiin täysin tyhjästä eikä se aluksi menestynyt kilpailuissa kovin hyvin. Nykyisin se pystyy leikiten päihittämään hallitsevan maailmanmestarin Valerio Gallon. Sophya tullaan käyttämään myös tulevien osien kehityksessä. Katso video aiheesta tästä.

6. Gran Turismon luojalla Kazunori Yamauchilla on ollut suuri vaikutus moottoriurheiluun ja kilpa-autoiluun aina ensimmäisestä Gran Turismosta lähtien. Vuonna 2013 Rondan kaupunki, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Málagan ulkopuolella, nimesi hänen mukaansa kadun, ja vuonna 2015 hän sai Pariisin 30. kansainvälisellä auto-festivaaleilla ”luovuuden pääpalkinnon” antamastaan panoksesta autoteollisuudelle.

7. Valokuvauksen ystäville Gran Turismo 7 tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet autokuvien ottamiseen. Pelin Scapes-tila, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Gran Turismo Sportin yhteydessä, tulee takaisin, ja se perustuu jo entuudestaan erittäin kattavaan paikkaluetteloon. Gran Turismo 7:n Scapes-tilan avulla pelaajat voivat kuvata autojaan yli 2 500 paikassa ja yli 60 maassa maailmanlaajuisesti. Yllä oleva Musse on kuvattu Scapes-tilassa.

8. Pelissä sekä sää että vuorokaudenaika vaihtuvat, mitkä vaikuttavat dramaattisesti siihen, miltä kilpaileminen pelissä tuntuu. Kaikki ei kuitenkaan ole tässä: perustuen valtavaan määrään meteorologisia ja maantieteellisiä tietoja, joita Polyphony Digital on ympäri maailmaa simuloinut monilla eri tavoilla, pelissä tähtien ja planeettojen tähtikuviot ovat tiettynä ajankohtana täsmälleen samanlaiset kuin todellisessa maailmassa.
Mainos
Edellinen artikkeliGran Turismo 7 -arvostelu – Erinomaisen laadukas!
Seuraava artikkeliSonic the Hedgehog 2 -elokuvan uusi traileri parodioi Batmania