Mainos

Electronic Arts on aina vuoden asioita edellä, ja niinpä golfin sarallakin näin alkuvuodesta 2013 julkaistaan pettämiskohuistaan tunnetun Tiger Woodsin nimeä kantava golf-peli vuodelta 2014.

Jälleen kerran kentät ovat vihreitä, hiekka tahmeaa ja vesiesteet yllätyksellisiä. Pelaajat ovat valmiina ja taistelu snobbailun kuninkuuslajin herruudesta alkaa. Uusina ominaisuuksina tänä vuonna (vai ensi vuonna?) on mahdollisuus golffata mihin vuorokauden aikaan tahansa (miksi?) ja mahdollisuus pelata historian merkittävämpiä golf-turnauksia uudelleen aina 1900-luvun alkupuolelta saakka. Muut uudet ominaisuudet ovat nimellisiä, eivätkä juuri vaikuta mihinkään tai maistu miltään.

Illansuu

Mainos

Golfkentille voi lähteä samoilemaan joko jonkun tunnetun golffarin tossukoissa tai sitten hahmon voi perinteiseen tapaan luoda alusta asti itse. Allekirjoittanut rakensi ilman muuta oman takatukkaisen, koukkunokkaisen, viiksivallumöhömahan nimeltä Urpo Nahkakassi, jonka kanssa lähdettiin samoamaan PGA Tour 2014:sta. 

Helpoimmalla vaikeusasteella pallon lätkiminen on vaivatonta, ja holtittomallakin tatin sohimisella syntyy hyviä tuloksia. Vaikeusasteen nostaminen simulaatioksi tekeekin pelin jo huomattavasti mielenkiitoisemmaksi. Tuuli vaikuttaa pallon kiertorataan ja kaikki ohjaimen erikoiskikat pitää opetella, jotta pelissä voi pärjätä. Parasta viihdettä Tiger Woodsin golfneppailu on kuitenkin PS Move -ohjaimella, jolla peli jo tuntuu melkein oikealta golffilta.

Peruskenttä

Golf on lähtökohtaisesti jo eittämättä yksi maailman tylsimmistä urheilulajeista, ja Tiger Woods PGA Tour 14 tuo sen esille realistisesti. Pelin pelaaminen on aivan yhtä tylsää kuin sen katsominen televisiosta. Muutaman reijän jaksaa hienosti, mutta sitten itsensä toistaminen erilaisista maisemista huolimatta käy vahvasti puuduttamaan. Allekirjoittanut ei ole golfin harrastaja, joten lähtökohta pelaamiseen onkin aivan eri, kuin oikeilla golf-harrastajilla. Tiger Woodsin digitaalinen huitominen onkin varsin loistava vaihtoehto golf-harrastajille talveksi, kun oikeille kentille ei pääse.

Vintage

Grafiikaltaan peli on ok. Varjot ovat hienoja ja säänvaihtelut näyttäviä. Hahmot ovat kuitenkin melko kökköjä ja vesien ja hiekkojen purskahdukset todella rumia. Nurmikentät koostuvat kököistä tekstuureista, mutta tiheämpään ruohikkoon on panostettu enemmän.

Äänimaailma on hieno ja rentouttava. Linnut lauleskelevat ja luonnon äänet vallitsevat aidosti 3D-ympäristössä. Juontaja on harvasanainen ja puhuu pelkästään asiaa. Amerikkalaisille tyypillinen turha paskanjauhanta loistaa poissaolollaan, vaikka se olisi tässä rauhallisuuden tyyssijassa jopa ihan varteenotettavaa kuunneltavaa.

Country Club

Tiger Woodsin ensi vuoden golffailut on parasta golf-viihdettä mitä markkinoilta löytyy, mutta kovin mullistavia uutuuksia ei siinä viime vuoden versioon ole. Jos vanhassa on jotain koluttavaa vielä jäljellä, kannattaa harkita tarkkaan uuden ostamista. Jos vanhat Tiikeri Puut on golffattu puhki, on uuden ostaminen luonnollisesti pakollinen sijoitus.

Kristian Eloluoto

Mainos