Todd Phillipsin Joker voitti Venetsian elokuvafestivaalin pääpalkinnon

Mainos
Warner Bros. Pictures otti riskin astuessaan ulos mukavuusalueeltaan ja antoi Kauhea kankkunen -ohjaaja, Todd Phillipsille vapaat kädet kertoa Jokerin tarina.

Pieni, vain 55 miljoonan dollarin budjetti kertoi siitä, että DC:n elokuvat eivät ole menestyneet odotetulla tavalla. Nyt Jokeri-elokuva on saanut ensimmäisiä arvostelujaan ja kriitikot ylistävät sitä.

Jokeri ei ole tavallinen supersankarielokuva, vaan tarina siitä, miten ihminen menee rikki henkisesti. Jokeri on tarina siitä, miten mielisairaus saavuttaa ihmismielen ja saa tämän tekemään tuhoa ympärillään.

Mainos

IMDb:n yli 10 000 arviota hehkuttaa elokuvaa jo tässä vaiheessa 9,6 pisteen arvoiseksi. Samaa sanotaan Venetsian elokuvafestivaaleilla, joissa Jokeri on voittanut pääpalkinnon. Jokeri päihitti mm. James Grayn Ad Astran sekä Steven Soderberghin The Laundromatin.

Ohjaaja Phillips kiittää palkinnosta Warner Bros. Picturesin heittäytymistä ja DC Comicsin rohkeutta antaa elokuvalle mahdollisuus, vaikka se ei ollut itsestäänselvä menestys.

Jokeri saa Suomen ensi-iltansa 4. lokakuuta.

Mainos