Mainos

Ohjaaja Dome Karukoskella on syytä hymyyn. Taiteilija Touko Laaksosesta kertova draamaelokuva Tom Of Finland nappasi Göteborgissa arvostetun elokuvakriitikkojen palkinnon ja varmasti lisää suitsutusta on tulossa. Onhan elokuva yksi Suomi 100 -juhlavuoden merkkitapauksista.

Viime vuosina nahkapukuiset, koppalakkiset ja paksun varustuksen omaavat ”Tompat” ovat valloittaneet niin lakanat, kahvin kuin taidenäyttelyt. Mutta matka on ollut kivinen, ohjaaja Karukoski kertookin, että poliittisia agendoja ja ennakkoluuloisia ihmisiä on kulkenut hankaloittamassa elokuvan valmistumista.

Mainos

Sota muokkasi Touko Laaksosesta pelottoman ja rohkean – kun on nähnyt kuolemaa, ei ole mitään syytä pelätä elämää

Näyttelijä Pekka Strang tunnetaan etupäässä teatterirooleistaan, joten hän ei epäröinyt, kun hänet kutsuttiin mukaan Tom Of Finland -elokuvaan.

Touko Laaksosen hahmossa Strangia kiehtoi se, millaisella vimmalla kaarinalainen monilahjakkuus toteutti visiotaan ja kuinka sinut hän oli itsensä kanssa. Laaksonen ei kyseenalaistanut omaa seksuaalista identiteettiään, mikä näkyi ajalle ehkä epätyypillisenä itsevarmuutena.

Miten Pekka Strang valmistautui haastavaan rooliin?

Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Horizon: Zero Dawn
Seuraava artikkeliElokuva-arvostelu: Tom Of Finland
Turkulaistunut savolais-karjalainen monipuolinelson. Ei ole paha vaikka on ruma. Esittelee itsensä yleensä vain työhakemuksissa, eikä koskaan saa niitä duuneja. Uneksii luovista tauoista ja haaveilee päiväunista. Rakastaa postkoloniaalista kirjallisuudentutkimusta ja ö-luokan kauhuelokuvia.